Nu får Aarhus Ø en fiskebistro

På fredag 17. juni åbner Halibut Bistro på Bernhard Jensens Boulevard 125 på Aarhus Ø. Der er masser af fisk og skaldyr på menuen og fokus på god service i afslappede omgivelser.

Artiklens øverste billede
Halibut er det engelske navn for helleflynder – en fladfisk, der er kendt for sin fine kvalitet. Og så er det navnet på en ny restaurant, der vil være kendt for lækker mad og høj service på en uhøjtidelig måde. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Halibut bliver en moderne version af bistroen, hvor folk kan droppe ind for lige at få en hurtig kop kaffe, nyde et glas vin eller en øl i solen, få et måltid mad eller den helt store menu med bobler. Visionen er at skabe et lokalt åndehul, hvor man kan mødes, og hvor stemningen er afslappet og hyggelig.

Det skriver den nyåbnede bistro i en pressemeddelelse.

Inspirationen kommer fra den franske bistro, men menukortet, der er præget af enkle, lette og mellemstore retter, vil byde på nye fortolkninger og afstikkere til både det sydøstasiatiske, det japanske og det sydamerikanske køkken. Ofte kunne hovedingrediensen være hentet lige uden for restaurantens dør, for fra Halibut er der udsigt over Aarhus Bugt.

»Selv om Aarhus ligger ved havet, er det ikke fiskerestauranter, der dominerer. Vi synes, der er plads til en mere – og så har vi naturligvis også lidt kød til de fiskeforskrækkede,« siger holdet bag Halibut.

Holdet består af fem faglærte kokke og tjenere, der længe har haft lyst til at drive restaurant sammen. Du kender dem måske fra den danske og den aarhusianske madscene. Et udpluk:

David Zacharias Nielsen har arbejdet på Fru Larsen, Ruths Hotel og kongeskibet og har desuden skabt Foodwalk. Mads Krogsholm har været køkkenchef på Café Victor og i mange år direktør i den koncern, der tæller Restaurant Grappa og Rømer. Kasper Hansen har arbejdet på Langhoff & Juul samt Mash. Amanda Bøstrup har været på Scandic og restaurantchef på Rømer, og Sara Gildhoff er tidligere restaurantchef på Grappa.

»Vi vil skabe et stamsted for Ø-boerne, hvor de kan stikke hovedet ind og få det, de lige har lyst til. Et sted, hvor det også er muligt at rykke bordene sammen og hygge sig – et livligt samlingspunkt i byens mini-Manhattan,« lyder deres fælles drøm.

Der er plads til 40 gæster inde, hvor baren med havets delikatesser på bunkevis af is er blikfang. Når vejret er til det, kan der sidde et tilsvarende antal ude med udsigt mod Mols til den ene side og Aarhus Domkirke til den anden. Halibut har åbent til frokost og aften – de første tre uger torsdag-søndag, og derefter er det planen at have åbent alle ugens dage.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.