Palæstina på plakaten – nu med broderi og musik
Chadi Abdul-Karims fortællinger inspireret af 1001 Nats Eventyr suppleres 3. marts med film, falafler og broderi-workshop og 4. marts med levende musik.
Både fredag 3. og lørdag 4. marts er skuespilleren, rapperen og filminstruktøren, Chadi Abdul-Karim, klar til at præsentere en moderne version af historie-fortællinger. De rækker tilbage til den ældgamle arabiske fortælle-tradition Hakawati, hvorfra de fleste kender eller har hørt om de klassiske arabiske 1001 Nats Eventyr. Chadi Abdul-Karim fortæller på dansk.
Fredag 3. marts sker det i samarbejde med Palæstina Film Festival og Frontløberne på Sydhavnen i Aarhus. Lørdag 4. marts er det i Cafe Mellemfolk i Mejlgade med Yallah.dk som arrangør.
Chadi Abdul-Karim er tidligere skuespiller i Opgang2, blandt andet i forestillingen 4 Ever, der i 2014 fik en Reumert, og hvor Chadi Abdul-Karim alene skuespiller på scenen tryllebandt publikum. Han har rejst i Palæstina, hvor han også har opført 4 Ever på arabisk.
Film og broderi
Det bliver med overskriften ”Palæstina på plakaten”. Der bliver vist film om Palæstina, serveret falafel og fortalt om Palæstina med efterfølgende samtale. Og så bliver der holdt en workshop, hvor man kan prøve kræfter med traditionelt palæstinensisk broderi.
Fra kl. 16 er der palæstinensisk broderi-workshop med Farah Oueiti, kl. 18 er der falafler med mere ved Falafelna og bagefter vises filmen ”The Bride Dress”. (arabisk tale, engelsk tekst). Cirka kl. 20 fortæller Chadi Abdul-Karim om sine oplevelser fra Palæstina.
Filmen er en dokumentar, hvori vi følger to palæstinensiske par, der planlægger deres bryllup. Begge brude lejer tilfældigvis den samme traditionelle kjole. Filmen fanger festlighederne, ceremonierne, traditionerne og strabadserne ved bryllupperne.
Arabisk musik
Lørdag 4. marts er Hadi Abdul-Karim igen på scenen for at fortælle. Denne gang er det kl. 19 i Cafe Mellemfolk, hvor Yallah.dk viderefører traditionen med historie-fortælling - nu også med musik.
Nours Musikorkester, der ledes af den syrisk-palæstinensiske musiker Nour Amora, spiller. Den arabiske musik vil være tilpasset den danske kulturelle forståelse, således at man kan få udbytte og glæde af musikken både med dansk og med arabisk baggrund. Nours Musikorkester kan f.eks. godt finde på at spille og synge sange som ”Solen er så rød mor”.
sø