Hvad har Me Too gjort ved mændene?

Det giver antropolog og kønsforsker Christian Groes et bud på i en samtale på Museum Køn.

Artiklens øverste billede
Christin Groes er antropolog og kønsforsker og lægger op til en debat om mænd og metoo på Køn. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Onsdag 24. maj klokken 16.30 kan du møde antropolog og kønsforsker Christian Groes til en samtale om mænds reaktioner på metoo. Anledningen er den nye debatbog “Da metoo ramte manden”.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Nyhedsdækningen af MeToo i 2020 og årene efter hand­lede i høj grad om kvinders oplevelser med krænkelser på arbejdsplad­sen og om de mænd, der havde krænket dem. Denne bog går bag om medieoverskrifterne og ser på, hvordan MeToo sidenhen har påvirket danske mænd, herunder deres hold­ninger og seksuelle adfærd. Det vil sige, hvordan mænd fra forskellige generationer rundt om i landet ser på MeToo, og hvordan mænds magt og mandeidealer blev udfordret.

Samtalen modereres af Køns faginspektør Signe Uldbjerg Mortensen, og der vil være rig mulighed for spørgsmål fra salen. 

Christian Groes har tidligere holdt foredrag på Køn om mandekultur i hierarkier mellem mænd. Og om at metoo-bevægelsen bør føre til synlige konsekvenser for de magtmænd, der misbruger deres privilegier til at krænke kvinder. Antropologen argumenterer for, at sexismen og krænkelserne har så dybe rødder i magtstrukturen, at der skal radikale metoder til at udfordre den.

I den forbindelse sagde han:

»Jeg tror først det er, når machokulturen og mandehierarkiet rystes i sin grundvold, at der sker reelle adfærdsændringer. Det er først når vi som samfund viser, at krænkelser har konsekvenser for magtmænd i toppen af samfundet, at de mænd jeg kalder seriekrænkere bliver bange, og at mænd længere nede i hierarkiet i alle andre dele af samfundet forstår at disse mænd ikke er idoler og at deres machokultur ikke kan kopieres uden, at det går ud over ens status og omdømme. Det kræver en særlig indsats både fra mænd, der bidrager til at udfordre kulturen og irettesætte machomænd og fra kvinder, der viser solidaritet med andre kvinder og bruger den kollektive magt mod sexismen. Og flytter skammen fra ofrene til krænkerne.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.