Restaurant med højt til loftet byder velkommen

Efter måneders ufrivillig venten slår Restaurant Reel nu dørene op for gæster på hjørnet af Norsgade og Nørre Allé i Aarhus. Med god mad og vin, personlig betjening, afslappet stemning og højt til loftet

Artiklens øverste billede
Simon Nielsen, René Vind Nicolajsen og Anaëlle Tims Macé er trekløveret bag den nye Restaurant Reel i Norsgade, som for første gang åbner for gæster 6. maj.

Aarhus Endelig, ENDELIG, kan Anaëlle Tims Macé, Simon Nielsen og René Vind Nicolajsen klippe det røde bånd til Restaurant Reel og se deres fælles drøm gå i opfyldelse. Efter flere måneders corona-nedluking har Mette F. omsider givet grønt lys til, at byens restaurationer kan genåbne. Således kan trekløveret 6. maj omsider invitere gæster indenfor i deres nye à la carte restaurant Restaurant Reel på hjørnet af Norsgade og Nørre Allé i Aarhus.

Anaëlle på 26 år er udlært tjener og Simon på 24 og René på 29 er udlært kokke. De tre kender hinanden fra restaurationsbranchen.

”Vi har længe gået med en drøm om at åbne vores eget. I sommers besluttede vi os for at gøre drømmen til virkelighed og sagde alle tre vores job op. Da vi fandt lokalet i Norsgade, hvor butik Decorate lå før, var vi solgt med det samme. Men fordi der ikke tidligere havde været restaurant, var det en stor opgave at indrette og istandsætte, så vi skulle lige tænke over det. Efter lidt betænkningstid blev vi enige om at slå til, og siden november har vi været i gang med at renovere og gøre klar. I de sidste par måneder har vi kørt med tre retters menu ud af huset, men vi har pænt måtte vente med at åbne restauranten for gæster, til Mette F gav lov. Det har hun gjort nu,” siger Anaëlle tydeligt lettet.

De tre nyslåede restaurantejere har tidligere arbejdet sammen på kryds og tværs i branchen. Anaëlle på gulvet og Simon og René i køkkenet.

”Vi er udlært på forskellige tidspunkter, men har alle sammen været flere år i branchen og arbejdet som henholdsvis restaurant- og køkkenchefer diverse steder. Tiden var ligesom kommet til, at vi godt kunne tænke os at være vores egen chef,” lyder det fra Anaëlle.

Et reelt spisested

Konceptet på Restaurant Reel bygger på - som navnet siger - at være et reelt spisested, hvor man kan få et godt måltid mad, et godt glas vin og god betjening, uden at bankkontoen går i minus.

”Vi vil gerne lave et sted med mad på højt niveau og betjening med personlighed. Vi ønsker at vise aarhusianerne, at man kan lave en restaurant, hvor de to ting går hånd i hånd, uden at det hverken behøver at blive dyrt eller fint og stift. For os er det vigtigt, at der er en afslappet atmosfære. Det skal være sjovt at gå ud at spise, og man skal hygge sig,” siger Anaëlle.

På Restaurant Reel er det muligt at booke bord på forhånd og nyde en fire-retters menu over en hel aften eller bare droppe ind fra gaden og snuppe en enkelt ret med et glas vin ved en plads i vinduet med kig til Nørre Allé.

”Man kan komme ind og få en hovedret og et glas vin, eller man kan gå all in på vores fire retters menu. På Restaurant Reel behøver man ikke at have pænt tøj på, være bekymret for at grine lidt for højt eller drikke et glas vin mere. Hos os er der højt til loftet og ikke så mange regler,” slår Anaëlle fast.

Restaurant Reel glæder sig til endelig at kunne invitere gæster indenfor i de gennemrenoverede lokaler i Norsgade.

Fransk-nordisk udgangspunkt

Madstilen hos Restaurant Reel er fransk-nordisk, og menuen frister med et udvalg af starters, fire forretter, to hovedretter, en delehovedret, to søde desserter og en ostetallerken. Herudover er der en fire retters menu.

”Vi tilbyder et fransk-nordisk køkken, men er ikke religiøse på den måde, at vi ikke gerne må låne ingredienser og få inspiration fra resten af verden. Vi kommer til at have meget fisk, skaldyr, fjerkræ og gris på menuen. Og en masse lækkert grønt. Det bliver ikke hos os, man får en stor bøf Bearnaise, det er der rigtig mange andre, der er bedre til at lave end os. Hos os bliver hovedvægten på de lidt lettere retter,” forklarer Anaëlle og tilføjer:

”Vi har fokus på den gode tilberedning og den grundige tilsmagning. En del af ventetiden til vi har kunnet åbne restauranten for gæster, har vi brugt på at samle bær og plukke urter, som vil indgå i retterne. Og vi kommer til i vid udstrækning at satse på lokale råvarer.”

Verdens bedste arbejdsplads

På Restaurant Reel er der plads til 55 gæster fordelt ved små og store borde og i vinduespartiet. Ud over Anaëlle, Simon og René er der to kokkeelever samt en række deltidsansatte til at tage hånd om gæsterne.

”For os er det en stor ting at skabe en restaurant og en arbejdsplads for os og for vores kommende medarbejdere. Vores mål er at lave verdens bedste arbejdsplads, hvor folk glæder sig til at komme på job og får lyst til at lægge en masse timer i det, fordi her er rart at være. Det skønne ved vores lokale i Norsgade er, at vi selv har kunnet forme det, så det er blevet præcis, som vi gerne vil have det,” siger Anaëlle.

Håber på fuldt hus

I en tid hvor corona for anden gang har lukket restaurationsbranchen ned, er der mange ubekendte faktorer, når man beslutter sig for at åbne en restaurant. Det har dog ikke taget modet fra Reel-ejerne.

”Da vi gik i gang med projektet i sommers, havde corona lagt sig, men da pandemien igen gjorde sit indtog, blev vi enige om at fortsætte ufortrødent. Vi ser det sådan, at der aldrig er noget perfekt tidspunkt at åbne et nyt sted på. Der vil altid være udfordringer, uanset hvornår man åbner. Og nu var muligheden der, så den valgte vi at gribe. Det har været vores drøm længe, og så kan det ikke nytte noget at gå rundt og være bange for, hvad der kan gå galt,” siger Anaëlle med beslutsomhed i stemmen.

Hun og de to kompagnoner glæder sig til at byde de første gæster velkommen indenfor på Restaurant Reel.

”Vi glæder os til at åbne dørene og til at arbejde helt vildt. I lang tid, har vi gjort en hel masse, som vi ikke er så gode til – renoveret, spartlet og malet. Så nu kan vi næsten ikke vente til, vi får lov til at komme i gang med det, vi er gode til. Så håber vi bare, at aarhusianerne er sultne, når vi åbner, så vi kan få fuldt hus.”

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen