Reception for ny bog om Interkulturelt Center

Fejres med tyrkisk musik og forfatter-introduktion på Godsbanen

Artiklens øverste billede

’At knytte verdener sammen - en beretning om integration og interkulturel pædagogik’, der er skrevet af forfatteren og journalisten Malene Fenger-Grøndahl, udkommer 27. juni, og det markeres samme dag kl. 14 med en reception på Godsbanen, hvor Malene Fenger-Grøndahl og Leyla Metin vil introducere bogen. De syriske musikere Nour Amora, Diab Mohamad og venner giver en mini-koncert, hvorefter der serveres tyrkiske specialiteter.

Kompetencer i spil

’Man kan ikke integrere sig alene – kun sammen’. Sådan lød mottoet for Interkulturelt Center (IKC) – et uddannelsessted og kursuscenter i Aarhus, hvor først indvandrere og flygtninge, siden også etniske danskere, modtog undervisning i alt fra dansk til pædagogik, psykologi, samfundsfag, it og kunst. Kurserne forberedte eleverne på at fortsætte i det danske uddannelsessystem eller på arbejdsmarkedet. Samtidig lærte de at samarbejde på tværs af sociale, uddannelsesmæssige, sproglige, religiøse og kulturelle forskelle på en måde, hvor alle deltageres erfaringer og kompetencer kom i spil.

Interkulturelt Center blev grundlagt i 1984, dengang under navnet Skolen for Interkulturel Pædagogik, og eksisterede frem til 2007. Stifter og leder var Inge Thorning, der oprindeligt var uddannet billedkunstner og socialpædagog. I 1970erne engagerede hun sig i arbejdet med danske og tyrkiske børn i et fattigt kvarter i Aarhus og etablerede en fritidsklub for børn. Erfaringerne herfra førte til etableringen af Interkulturelt Center.

Bogen her fortæller historien om Inge Thorning og hendes banebrydende arbejde inden for det integrations- og uddannelsespolitiske felt.

Centret eksisterede frem til 2007, da det måtte lukke, fordi fondsmidler og offentlig støtte tørrede ud.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen