Kirkelig sommerstafet

Midtbyens kirker er atter på banen med den traditionsrige Kirkestafet. Årets tema er 'kreativitet' i bred forstand.

Artiklens øverste billede

Hvert år vælges et nyt tema til midtbyens kirkers kirkestafet og tidligere har man fx haft temaer som kunsten i kirkerne, historierne bag kirkernes navne, reformationsjubilæet i 2017 og kirkemusikken i fortid og nutid.

Dette års tema er ’kreativitet’, og ideen til temaet udspringer af, hvordan kirkerne under corona, har måttet tænker anderledes, nyt og kreativt ift. deres arbejde. Det betød eksempelvis, at man i folkekirken var hurtige til at tilbyde online -gudstjenester, -andagter, -babysalmesang, -koncerter og meget andet. I det hele taget har nedlukningerne betydet, at kirkerne, ligesom mange andre, har været tvunget til at tænke ud af boksen – ja kort sagt: Tænke kreativt.

Ni kirker er med

Kirkestafetten i midtbyens kirker løb for første gang af stablen i 2014, og er efterhånden blevet en populær og velbesøgt begivenhed i sommermånederne. I år er der ni af kirkerne i Aarhus midtby, der deltager i stafetten, og som på den ene eller anden måde behandler temaet.

Eksempelvis kan man i Aarhus Domkirke høre om kreativitet i kirken set fra præstens synspunkt, men også ift. kirkekunst og kirkebygningen. Langenæskirken spørger om bibelen er kreativ, er stilheden, er gudstjenesten – og inviterer bl.a. til gudstjenesteværksted. I Skt. Lukas Kirke kan man bl.a. høre Mads Emil og Albert fortælle om at være konfirmander i en corona-tid. Skt. Markus Kirke er midlertidigt lukket pga. kalkning, så her har man helt konkret måttet tænke kreativt ift. at afholde gudstjenester og andre arrangementer.

Kirkestafetten skydes i år i gang i Skt. Lukas Kirke 8. juli og afsluttes i Christianskirken 9. september. Arrangementerne foregår altid torsdag aftener kl. 19.30 og der bydes på lidt at spise og drikke undervejs. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at deltage.
gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen