Nye escape rooms i Tilst søger testere: Kan du komme ud af arresten?

Escapist åbner nye escape rooms i Tilst fredag 16. juli og søger grupper, der vil afprøve deres nye spil: Wanted, der foregår i det vilde vesten.

Artiklens øverste billede
Spildesigner, Henrik Ravn, og direktør, Jesper Overgaard, fra Escapist er havnet i arresten i guldgraverbyen, Mud Trail City. Det finder man på Langkærvej 2B i Tilst, hvor de to nu åbner nye escape rooms. Foto: Tahmasbi

Escapist har siden 2017 sendt folk på diamantkup og i kold krig i escape-lokalerne i Klostergade i centrum af Aarhus. Fredag 16. juli åbner de et nyt og stort sted ved butikstorvet og Bydelshuset i Tilst.

Direktøren, Jesper Overgaard, og spildesigneren, Henrik Ravn har gennem-renoveret en tidligere bodega, så de har store lyse lokaler i stueplan og en lang række escape rooms i kælderen.

De to lokaler, som skal bruges til ’Wanted’ er næsten klar, den dag Århus Onsdag er på besøg. De to mænd bag har brugt langt tid på at finde og købe interiøret og har fået assistance fra tre teaterteknikere. Lokalerne er gennemførte ned til mindste detalje, så man alene af den grund føler sig fuldstændig hensat til fortidens vilde vesten.

Kan I finde guldet?

Året er 1880, og man træder ind i arresten i den støvede cowboy-by, Mud Trail, sammen med sin bande. Den har netop modtaget et telegram fra byens vicesheriff, Sam, der lover, at gruppen bliver stinkende rig, hvis bare den mødes med ham i Mud Trail, der er en guldgraver-by.

Hvilken mystisk plan har Sam mon lagt?

Og er der mon guld i sigte?

Først skal man på en eller anden måde komme ud af den celle, man er havnet i. Den ligner noget, vi kender fra de gode gamle cowboy-film.

»Vi brugt utrolig lang tid på at finde effekter hertil, og har haft teaterteknikere til at gå her og hjælpe os, fordi man netop skal have det som om, man træder ind i en film,« siger Henrik Ravn.

Spillet skal finjusteres

’Wanted’ er blevet testet siden begyndelsen af maj.

»Henrik er dygtig til at tænke opgave og plots ud, men man kan aldrig helt regne ud, hvad der sker, når grupperne bliver lukket ind i rummene og skal løse opgaverne,« siger Jesper Overgaard.

»Vi har været nødt til at skære ned på udfordringerne i ’Wanted’, for det tog de første hold to timer at løse dem, og det er meningen, at man skal kunne gøre det på en time,« fortsætter han.

Spillet kører nu godt og skal testes med alle rekvisitterne, så det kan blive finjusteret. Derfor søger Escapist tre test-hold, der inden fredag 16. juli kan nå at prøve det. De har brug for en familie, en gruppe af folk på over 50 år og en gruppe på seks personer. Hvis man er interesseret, skal man inden lørdag middag sende en mail på: hello@escapist.dk.

De nye lokaler

Hos Escapist i Tilst bliver der i alt seks opgaver.

»Lige nu arbejder vi på at bygge yderligere et escape rum, der er mage til ’Wanted’, så to grupper kan konkurrere mod hinanden om at finde guldet,« siger Henrik Ravn.

Tilst supplerer Escapist i Klostergade, der byder på en klassisk opgave, hvor man skal udføre et diamantkup. Og en mere avanceret gåde, som er indrettet i nogle lidt små rum med masser af rør, så de passede godt til at være en atomubåd, der udsættes for sabotage.

»Vi vil gerne udvikle mange flere opgaver og har ledt længe efter lokaler som dem i Tilst, hvor der er parkering udenfor døren, og hvor man ikke behøver at skulle køre ind i Aarhus,« siger Jesper Overgaard.

»Her har vi fundet et sted, der har det hele - inklusiv et ægte gammelt MH Jæger-pengeskab, som vi kender fra Olsen Banden-filmene. Måske skal vi fragte det op i vores nye café- og opholdsrum og putte noget sjovt deri,« ler Jesper Overgaard.


Vil du hver onsdag have overblikket over byens kulturliv direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Århus Onsdags nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Århus Onsdag på listen og tryk tilmeld.
d

Bliv de første

I forbindelse med åbent hus-arrangementet fredag 16. juli bliver der en konkurrence, hvor vinderne bliver de første til at prøve de nyindviede escape room allerede den eftermiddag.

De andre gæsterne kommer ikke ind i ’Wanted’-lokalerne, for det vil afsløre for meget.

Men de kan se resten af huset og måske vinde et gavekort til en tur en anden dag.

En af konkurrencerne vinder man ved at møde op i den bedste udklædning.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen