Søfartsmuseet holder åbent hus

I anledning af SailGP inviterer Århus Søfarts Museum på kaffe, kage og musik.

Artiklens øverste billede
GadeJørgen og Bo Agergaard Jensen giver koncert på Søfartsmuseet 21. august. PR Foto.

Aarhus Søfarts Museum holder åbent hus - 20. og 21. august - begge dage kl. 11-15 - når Aarhus i netop denne weekend danner ramme om en helt unik sejlsportsoplevelse med de superhurtige foilende F50 katamaraner i SailGP.

Det fortælles, at Aarhus var først med internationale kapsejladser i Danmark. Så tidligt som 29. august 1866 gennemførte man den første kapsejlads i Aarhus Bugten, hvor den danske kutter Caroline vandt over den norske skonnert Viking. Det var tre engelske jernbaneingeniører, brødrene Frederick James Rowan og Robert Rowan samt William Angel Scott, der tog sejlsportskulturen med til Danmark.

Denne fortælling står beskrevet i Søfarts Museets nye bog ’Søfartshistorier fra Aarhus og de syv verdenshave. Aarhus Søfarts Museum - et museum i særklasse?’, som kan købes på stedet.

Udover bogsalg og åbne museumscontainere er der kaffe og kage

Desuden vil GadeJørgen og Bo Agergaard Jensen spille 21. august kl. 13-15. De to musikanter er kendt fra gaden, knejpefester, festivalpladser og andre steder, hvor de alene eller sammen med andre har leveret gode gamle danske viser - vinklet med slet skjult humor og skæve toner med et touch af jazz-rock, fortæller søfartsmuseet i en pressemeddelelse.


gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen