Nærvær på Galerie Parnasse

Billedkunstnerne Lars Calmar og Peter-Max-Jakobsens dialogudstilling "Ganske almindeligt nærvær" indtager Galerie Parnasse.

Artiklens øverste billede
En af Lars Calmars skulpturer i ler, som kan opleves på Galerie Parnasse frem til 2. oktober. PR Foto.

Galerie Parnasse slår 27. august dørene op for billedkunstnerne Lars Calmar og Peter-Max-Jakobsens dialogudstilling ”Ganske almindeligt nærvær”.

Udstillingen er et sprudlende møde mellem de to venner og kunstnerkollegaer Calmar og Max-Jakobsen og deres individuelle materialer; leret og maleriet. I gensidig dialog både supplerer og udfordrer kunstnerne hinandens udtryk: Calmar med sin skulpturelle, tredimensionelle bearbejdning af kroppen i ler og Max-Jakobsen med sine maleriske studier af svævende antydninger af fragmenterede kropsdele.

Om udstillingens titel udtaler Peter-Max Jakobsen i en pressemeddelelse:

»Vi har talt længe om valget af titel og var enige om, at den oprigtighed, vi forfølger i kunsten skulle afspejles i udstillingens titel. Deraf valget af ordet ’nærvær’. På en eller anden måde havde vi dog en oplevelse af, at ordet alene blev for højtravende.«

Og Lars Calmar supplerer:

»Derfor tilføjede vi ordene ’Ganske almindeligt…’ Det hiver ligesom udsagnet ned på jorden igen, og gør titlen til vores. Den taler direkte til vores publikum, så enkelt som muligt og uden omsvøb.«

Og netop den direkte dialog med publikum er et anliggende, der ligger de to kunstnere på sinde.

Udstillingen ”Ganske almindeligt nærvær” er iscenesat som en totalomsluttende oplevelse, hvor publikum kan synke ned i et scenografisk univers af farverige, omsluttende malerier og skulpturelle elementer i alle størrelser. Her kan man som publikum gå på opdagelse i Max-Jakobsens tese, at maleriet ikke er begrænset af tyngdekraften og Calmars oplevelse af, at kroppen ikke kan lyve på samme måde, som hovedet kan.

Udstillingen ”Ganske almindeligt nærvær” kan opleves på Galerie Parnasse, Rosensgade 22, baghuset, i Aarhus C frem til 2. oktober.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen