Lene Desmentik udstiller "Mellemsteder"

Kunstner Lene Desmentiks soloudstilling "Mellemsteder" kan ses på Charlotte Fogh Gallery fra 20. august til 2. oktober.

Artiklens øverste billede

Charlotte Fogh Gallery på Åboulevarden 43 har fredag 20. august klokken 16-19 fernisering på Lene Desmentiks udstilling, ”Mellemsteder”, som er kunstnerens anden soloudstilling i galleriet. Udstillingen viser nye værker, som er bygget i legoklodser, stål og keramik, og som leger med de klassiske skulpturbegreber i et samspil med galleriets rum og omgivelser.

Gennemgående i Lene Desmentiks kunst står muren som et grundmotiv. På udstillingen fremstår muren som en beholder, membran eller et filter mellem to rumligheder. I alle udstillingens værker, hvad enten det er skulpturer, krukker, broderede træsnit og tegninger indgår et hul eller hulrum som et gennemgående element, der har reference til gennembrydning af mure; en åbning ind eller et vindue ud, hvorfra vi kan betragte verden.

Mens vi venter...

Udstillingens værker handler overordnet om tid, rum og det mellemliggende øjeblik. Et slags billede på en mellemtid, som den tid vi befinder os i nu, hvor vi venter på en ny tid.

Lene Desmentik er uddannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun bor og arbejder i Odder og underviser på Århus Kunstakademi og har mange udstillinger bag sig på bl.a. Kunstbygningen i Vrå, Sculpture by the Sea i Århus, Kunsthallen Brandts, Odense, Charlottenborg og Thorvaldsens Museum i København og Aarhus Kunsthal.

Udstillingen kan opleves frem til 2. oktober.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen