Det sejlende sømandshjem inviterer til koncert

Det sejlende sømandshjem Berthel ligger ved Dokk1 og byder alle velkommen ombord.

Artiklens øverste billede

Det sejlende sømandshjem Bethel kommer til Aarhus. Skibet ligger ved DOKK 1, og man er velkommen ombord mellem kl. 9 og 21. 30 og se skibet, der for nylig fik en spritny, miljøvenlig motor. Besætningen er sømandsmissionærer og frivillige, som nyder at være værter. De skænker gerne en kop kaffe eller fortæller om det hyggelige, historiske skib.

Erfaringen er, at de når at tale med mange gæster, og ofte bliver en sømandsmissionær betroet et og andet en sen aften. Det kan være en snak om tro, liv, lykke, nød. Det er der plads til. Måske fordi der ombord er masser af tid, en uhøjtidelig tone og en afslappet humor.

Berthel byder desuden på gratis koncert med trubaduren Karl Kristian fredag 3. september kl. 20. Karl Kristian med det civile navn Thuesen til efternavn glæder sig til at spille og synge egne tekster og musik på Bethel. Han er opvokset i Hvide Sande, og Sømandsmissionen kender han lidt derhjemme fra.

Med inspiration fra mænd som Poul Krebs, Sebastian og Johnny Madsen er Karl Kristian en ung trubadur med meget på hjerte.

Om søndagen kl. 15 er der gudstjeneste ved præst Henrik Højlund.

I Søværnet

Bethel hed oprindelig Romsø Y302, og skibet blev søsat den 31. maj 1969. Y-kutterne var Flådens skibe, og der blev bygget i alt ni enheder på Svendborg Skibsværft i perioden 1969-1973. Skibene havde oprindeligt to 20 mm maskinkanoner, som efterfølgende blev udskiftet med to 12,7 mm tunge maskingeværer. De var designet til farvandsovervågning og søredning i de danske farvande.

Men Y 302 udgik af Søværnets tjeneste den 21. marts 2007, hvor hun blev købt af Sømandsmissionen. Så efter mange års aktiv tjeneste i Søværnet fortsatte skibet med at sejle – men nu med et ganske andet formål – at være et sejlende sømandshjem for alle.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen