Women in Power på Køn

Ny udstilling fra 24. september om kvinder og magt.

Artiklens øverste billede

Evnen til at give magt, ændre sin egen eller andres magtposition forbindes ofte med en maskulin egenskab. Hvad sker der, hvis vi genovervejer vores forståelse af magt? Er der en særlig feminin eller kvindelig magt?

Udstillingen ’Women In Power’ er lavet af en række kvindelige kunstnere, der ser nærmere på magten og den rolle, magt spiller i kvinders liv i et forsøg på at skabe deres egen definition af begrebet magt. Værkerne ser nærmere på kvinders seksualitet, litteratur, moderskab, på begrebet ’mansplaining’ og meget mere. Det fortæller museet Køn i en pressemeddelelse, og fortsætter:

Udstillingen er placeret på Køn på steder, du ikke almindeligvis møder installationer. Værkerne er skabt gennem forskellige processer og medier, men alle ud fra det samme koncept – og de er hver især skabt specifikt til den unikke arkitektur i rummene.

Aros støttede projektet ved at facilitere et atelier i juli 2021. Her deltog over 50 kvinder i en kollektiv gen-undersøgelse af magt. Det materiale, der blev indsamlet gennem disse workshops, bliver brugt i tre af installationerne på Køn. Derudover viser ’Women In Power’ kunstværker, der ser ind i strukturel magt og magtens rolle i forskellige aspekter af kvinders liv.

Udstillingen, der er en del af The Genderhouse Festival, kan ses frem til 10. oktober.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen