Fotoklub fejrer 125 års jubilæum

Jubilæumsudstillinger og foredrag i efterårsferien.

Artiklens øverste billede

AFA-foto , Aarhus Fotografiske Amatørklub runder i år 125 år, og det bliver fejret med to jubilæumsudstillinger.

Den første af de to jubilæumsudstillinger løber af stablen i efterårsferien 16-24. oktober i Stiften Loungen, FO-Byen, Frederiksgade 78B, Aarhus C. Der er fernisering lørdag 16. oktober kl. 11.

Udstillingen viser, hvad medlemmerne generelt arbejder med for tiden, så der er noget for enhver smag. Motiverne spænder vidt fra portræt over natur til abstrakte værker. Denne udstilling dækker både værker på papir og en serie med digitale værker.

Flere af klubbens medlemmer har gennem årene markeret sig både ved nationale og internationale udstillinger og konkurrencer.

Historisk hjørne

Da det er en jubilæumsudstilling, vil der også være et historisk hjørne med billeder fra arkivet, som viser udviklingen gennem tiden - både med hensyn til teknik og billedsyn. Klubben råder over fotografier, der er mere end 100 år gamle.

Onsdag 20. oktober kl. 19 er der foredrag/debatmøde med fotograf, billedmager, højskolelærer Jan Rüsz. Han kommer med et oplæg omkring emnet ’Moment og Momentum’ samt ’Tidspunkt og tidsrum’. Jan Rüsz taler ud fra en eftertanke på, hvordan fotografen mentalt kan forberede sig overfor en opgave - og om handlingen, at fotografere. Hvad enten det er abstrakt eller figurativt.

Efter oplægget er der debat om emnet.

Der er gratis adgang til udstillingen og billetter til debatmødet købes på www.fo.dk/kurser.

Åbningstiderne er lørdage og søndage kl. 11-17.30, mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 15-17.30 og onsdag kl. 11-18.30.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen