Guide til hyggelig uhygge i Aarhus i efterårsferien

Det er ferie, og hvad skal vi lave? Redaktionen har her samlet tre gratis fornøjelser i det fri og tre, der krudter energibundterne godt og grundigt af.

Artiklens øverste billede
Der er fri leg, naturture og hyggelig uhygge på programmet i Djurs Sommerland, der holder åbent hele efterårsferien Man kan blandt andet besøge hekseskolen, der er fuld af magi, og græskarfabrikken. Arkivfoto: Djurs Sommerland

Efterårsferien er godt i gang, og I har måske allerede været i de lune Væksthuse, på den toptunede legeplads i Botanisk Have og ude og hilse på beboerne i Dyreparken.

Og hvad er så det næste, man kan kaste sig over på en lang fridag?

Gratis gyservandring

Alle dage, døgnet rundt

I området omkring Musikhuset, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C

Som noget helt nyt kan man i Musikhusparken og på de åbne arealer rundt om teaterhuset Filuren gå på eventyr. Her kan man komme lige præcis, når man har tid og lyst, og man skal hverken sidde eller være stille. Alle må kommentere og diskutere, og man bestemmer selv, om oplevelsen skal vare fem eller 45 minutter.

Med trilogien StiUd vil Teaterhuset Filuren give børn og deres voksne en anderledes teateroplevelse.

Man skal finde det store skilt, som på den side af Musikhuset, som vender ud mod Scandinavian Center. Man skal scanne den QR-koden, som er på skiltet, og så kan man gå rundt om huset og finde de andre skilte med QR-koder, som hver især sætter oplæsningen af en uhyggelig historie i gang.

Det er gratis og egner sig til børn fra ni år og opefter.

En af posterne i gyservandringen finder man i parken foran Musikhuset. Foto: Tahmasbi

Smag på Eskelunden

søndag 24. og 31. oktober kl. 10-12

Fra P-pladsen på Eskelundvej, lige ved indkørslen fra Åhavevej.

Det er en to timers guidet gåtur med naturformidler Sofie Kvist, der tager deltagerne med på opdagelse i alt det spiselige, man kan finde i Eskelunden.

Efterårets bær, svampe og urter er i fokus, men der bliver også kigget frem mod foråret, hvor spæde urter igen spirer frem. Deltagerne indånder duften af muld og mos - lad os se om vi kan finde nogle judasører! På turen får man også andre naturfortællinger; hvad spiste de første mennesker som bosatte sig her? Og hvorfor slog vikingerne sig ned og byggede et bådeværft netop her? Måske ser vi rørhøgen svæve lydløst over sivene en sidste gang, inden den snart vender næbbet mod Afrika.

Gratis og arrangeret af Smag på Aarhus og Natur & Miljø i Aarhus.

Jagten går ind på svampe som Judasøre, bær og urter i Eskelunden. Pressefoto

Sang og motion i naturen

torsdag 21. oktober kl. 15.30 – 18.00

Fra Ørnereden ved bordene ved kiosken

Deltagerne vandrer sammen i stilhed for at sanse og lytte til naturens visdom og fornemme efterårets skønheden i skoven. På et stille sted vil de gennem yoga, meditativ bevægelse og åndedrættet forbinde sig med kroppens ”indre natur” og fordybe vores samhørighed med den ydre natur omkring os. Med stemmens kraft skaber de i fællesskabet en fin symfoni med sange om naturen og udforsker livskraften i at dele stemmer sammen. Det er bevægelse og sang for alle – bare kom som du er!

Medbring: tæppe, sko og tøj til bevægelse, vand

Gratis og arrangeret af Teknik og Miljøs indsats for ”Bevæg dig for livet”.

I området ved Ørnereden kan man vandre i stilhed og synge sammen. Pressefoto

Spil golf med fødderne

Hverdage kl. 10 –solnedgang, weekend kl. 9 – solnedgang

Skejby Fodboldgolf, Topkærvej 7, 8200 Aarhus

Fodboldgolfbanerne lægger op til en hyggelig og aktiv dag med venner og familie. De ligger lige nord for Aarhus i de smukke rullende bakker ved Skejby. Der er tre baner med 18 huller hver, og de er omgivet af smuk natur med mulighed for både at se ørne, rådyr og andet vildt.

De tre forskellige baner er til familier, til voksne og for sjov, så man kan vælge den, der passer bedst til dagsformen og selskabet. Fodboldgolf er et spil, som kombinerer fodbold og minigolf. Man sparker en fodbold gennem en bane, der minder om en minigolfbane, og som skal ende i et hul, der er målet. Alle kan være med.

Man kan booke banerne og betale på forhånd eller bare møde op. Bolde og scorekort findes ved standeren ved indgangen.

Man finder Skejby Fodboldgolf i det nordlige Aarhus. Arkivfoto: Christian Lykking

Rend og hop i tørvejr

Hverdage kl. 10-16

DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C

I efterårsferien kan man besøge DGI Huset og prøve aktiviteter for hele familien.

Når det regner og rusker, kan man brænde sit krudt af i tørvejr i DGI Huset, som råder over ikke færre end 5.000 kvadratmeter. Man kan rende og hoppe i springsalen eller forsøge sig med en tur op og ned ad klatrevæggen. Det er også muligt at spille basketball eller at brænde krudtet af på en hockeybane. Hvis man er mere til spil med en ketcher, er der også mulighed for at kaste sig over badminton eller bordtennis.

Der er også mulighed for fri leg for de mindste, som man kan slippe løs i hoppeborgen.

Det 125 år gamle og fredede hus var Statsbanernes Centralværksted i 100 år, før idrætten rykkede ind.

Entrébilletter kan købes i døren og online.


Der er spring, spil og klatring indendøre i tørvejr i DGI Huset i ferien. Arkivfoto

Uhyggelig sjov

16.-24. oktober kl. 10-18

Djurs Sommerland, Battrupholtvej 3 8581 Nimtofte

Djurs Sommerland fejrer Magisk Halloween i efterårsferien.

Parken er forvandlet og fyldt med 30.000 græskar, raslende skeletter, og ægte hekse. HekseSkolen og GræskarFabrikken er åbne.

Hekseskolen er fyldt med overraskelser for små og store hekse og troldmænd. Sortklædte hekse tager gæsterne med på en tur gennem 15 forskellige rum fyldt med hekselærdom, magi og sanseoplevelser. Man får magiske briller på og oplever magi og unikke 3D-effekter. Undervejs møder man mystiske hekse, ting der vender på hovedet, svævende bogstaver og forhekset lærdom.

En stormfuld nat slår lynet ned og med ét opstår tumult i GræskarFabrikken. Pludselig er alle græskarrene levende, og jagten efter nye ingredienser til suppen bryder løs - mon du slipper fri?

Billetter kan købes online og på stedet.

Magisk halloween i Djurs Sommerland har her ægte hekse på tur i Juvelen, der er Danmarks længste rutschebane. Pressefoto


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen