Vejret sætter en stopper for julemarked i Aarhus

Jul på Store Torv holder onsdag pause, da blæsten og regnvejret giver udfordringer.

Artiklens øverste billede
Jul på Store Torv består primært af telte, og derfor er julemarkedet nødt til at holde lukket onsdag på grund af det voldsomme blæsevejr. Arkivfoto: Bente Tahmasbi Hansen.

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.Selvom vintervejr og julemarked på sin vis går ret godt hånd i hånd, så er onsdagens barske vejr alligevel en tand for voldsomt til, at Jul på Store Torv kan gennemføres.

Derfor holder det populære julemarked lukket, oplyser arrangøren til Århus Onsdag.

»Vi har fulgt alle varslinger tæt og nærstuderet vejret, fordi der er skarpe regler for, hvor meget blæst teltene kan tåle. Tidligt i morges var de tilladte grænser overskredet. Vi valgte ikke at tage nogen chancer og besluttede os for at holde Jul på Store Torv lukket i dag. Vindstyrken kan hurtigt ændre sig, men vi kan ikke åbne og lukke i takt med nye målinger. Derfor er der ikke marked i dag,” siger Anna Lund, direktør for Food Aarhus.

Hun har ti års erfaring med Food Festival på Tangkrogen i Aarhus, der også består af mange telte, så hun og hele organisationen er rutinerede i sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med det.

»Vi var et år tæt på at lukke Food Festival på grund af lyn, men undgik det. Så dette er første gang, at vi har måttet lukke noget. Teltene på Store Torv er fæstnet på en anden måde end teltene på Tangkrogen, så vi er yderst forsigtige med dem,« uddyber Anna Lund situationen.

Det er anden gang i løbet af årets julemarked, at det må holde lukket. I lørdags blev det omgående afbrudt af en tragisk ulykke, hvor en kvindelig kusk mistede livet efter en ulykke med en hestevogn.

Jul på Store Torv forventes at være klar igen torsdag 2. december og fortsætter frem til søndag 5. december med et program, der banker julestemningen helt op i det røde felt.

Læs også

Del artiklen