Ny fiskehandel i Brabrand med friske fisk og færdige tapas

Borgs Fiskehandel har åbnet en stor butik efter ni år med salg fra en lille kælderbutik i privaten i Åbyhøj. Som noget nyt kan fiskehandleren tilbyde tapas og lune retter.

Artiklens øverste billede
Den nyåbnede Borgs Fiskehandel i Brabrand er klar med friske fisk, lune retter og tapas. Foto: Tahmasbi
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Siden Borgs Fiskehandel åbnede i en kælder i Åbyhøj, har ægteparret bag, Louise og Martin Borg, ledt efter de helt rigtige lokaler til deres forretning. Det har de endelig fundet og har nu efter et år med istandsættelser og forberedelser åbnet Borgs Fiskehandel på Sintrupvej 5A i Brabrand.

»Pludselig opdagede vi bygningen, som faktisk havde været til salg længe. Den er mindre end tre kilometer fra vores hjem, og den er 100 kvadratmeter større end vores lille butik derhjemme på bare 20 kvadratmeter,« siger Louise Borg, der til daglig står i forretningen.

Direkte fra Hanstholm

Hun styrer produktionen af de lune fiskefrikadeller, stjerneskud, fiskefileter og tapas, som hun sælger sammen med de friske fisk.

Dem får parret leveret direkte fra fiskeauktionen i Hanstholm. Der er de til salg få timer efter, at de er fisket op af havet, og så snart de er blevet købt af Borgs Fiskehandel, køres de til Aarhus, hvor de lander på Louises Borgs disk.

Martin Borg pakker dem i sin fiskebil og kører sammen med sin bror rundt til virksomheder i Aarhus-området. Der kommer medarbejderne ud til fiskebilen på faste ugedage og tidspunkter og køber aftensmaden med hjem.

Det er Martin Borg beskæftiget med på fuld tid. Han glæder sig til at få meget mere plads til at arbejde med råvarerne, så han kan tilbyde kunderne flere forskellige varer.

»Nu kan vi selv røre salater og lave vores røgvarer. Vi havde kun plads til en lille røge-ovn i Åbyhøj, nu har vi plads til tre. Vi har også fået et stort fryserum og to køleskabe. Samtidig er det rart at få fiskene flyttet væk fra det villakvarter, vi bor i, for det lugter ind imellem, selv om fiskene er helt friske,« siger Martin Borg.

Tapas og lune retter

Parret får i de nye lokaler også bedre muligheder for at arbejde med tapas-anretninger og lune retter.

»Da der blev stille i corona-tiden og vi ikke kunne køre ud til de nedlukkede firmaer, fandt vi på noget andet. Vi begyndte at tilberede færdige tapasanretninger, croissanter med salater, dybstegte rejer og stjerneskud af vores helt friske råvarer. Det blev en succes, så vi ved, at der er interesse for det,« siger Louise Borg.

Parret er klar over, at deres nye butik ligger lidt afsides i et industri-agtigt kvarter i Brabrand. Men det er ganske tæt på mange boliger og en række arbejdspladser.

»Vi håber, at folk på job vil købe deres frokost her, og at de vil købe frisk fisk med hjem. Vi er lige nu udfordret af, at vi på hverdage er nødt til at lukke butikken allerede klokken 15.30, så længe Louise passer den alene. Men vi håber, at vi snart kan få hjælp til at holde åbent i ydertiderne,« siger parret, som har tre børn i alderen 4, 11 og 14 år.

Butikken har trods det været godt besøgt de første åbningsdage. Og Borgs Fiskehandel har på en uge fået 300 nye følgere på Facebook, hvor de opdaterer om ekstra åbent og tilbud.

»Vi har ikke annonceret vores åbning nogen steder men har bare skrevet det på Facebook, for vi er nødt til at kunne følge med, så kunderne er tilfredse og vi kan hænge sammen som familie. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på blandt andet vores stjerneskud, der er lavet af de bedste fisk og håndpillede rejer, « siger Louise Borg.

Mellem jul og nytår holder Borgs Fiskehandel længere åbent, for der er traditionelt travlt hos fiskehandlerne, som langer massevis af nytårstorsk over disken.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.