Makværk og glade malerier i Solbjerg

Galleri Solbjerg har viser malerier af Ann-Vibeke Munter

Artiklens øverste billede
Budskabet i Ann-Vibeke Munters malerier er hovedsagelig glæde. Den kan man opleve i Galleri Solbjerg. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Galleri Solbjerg præsenterer i januar og februar måned billedkunstner Ann-Vibeke Munter fra Rødby og keramiker Lise Lotte Lauridsen fra Viby.

Ann Vibeke har udstillet i mange lande og ikke mindst mange steder i Danmark. Hun har også i en periode boet i Frankrig. Malerierne har sit eget univers, og budskabet i malerierne er hovedsagelig glæde, men også livet på godt og ondt.

»Du finder ofte historier i mine malerier fra fortid, nutid, fremtid, mine historier, dine historier,« fortæller Ann-Vibeke Munter, som glæder sig at udstille i Solbjerg. Ann-Vibeke bor i Rødby, hvor hun har et fantastisk atelier hvor besøgende er velkomne.

Lokal kunstner

Lise Lotte Lauridsen er uddannet i tekstiler, håndværk & design, men som en nysgerrig sjæl, der gerne udfordrer sig selv, har hun gennem de senere år flyttet hovedvægten over på keramik, som hun også underviser i.

»Jeg står bag Makværk, og er så heldig, at min levevej er formidling af kunstnerisk, skabende arbejde. Min store passion og privilegium er at få lov til at smitte andre med min skaberglæde og mit makværk,« siger Lise Lotte Lauridsen, der bor i Viby.

Udstillingen i Solbjerg Galleri viser værker og brugskunst i flere keramiske teknikker, især pladeteknik, pølseteknik og drejning.

Galleri Solbjergdrives af frivillige kræfter fra foreningen Kunst i Solbjerg i samarbejde med kunstnerparret Marie Louise og Jan Wøldike.

Galleriet ligger centralt i Solbjerg Hovedgade med store facadevinduer til gaden. Der skiftes udstilling hver 2. måned.

Der er der åbent hver lørdag fra kl. 10.00 til 14.00 og efter aftale til og med 27. februar.

Læs også

Del artiklen