Restaurant Ghrelin rykker til Ship bygningen på Aarhus Ø

På tre år er Ghrelin på Aarhus Ø vokset ud af sine rammer i Z-Huset. 3. februar flytter gourmetrestauranten derfor få hundrede meter rundt om hjørnet til Ship bygningen, hvor mere plads og nye muligheder venter.

Artiklens øverste billede
Anders Kuk Kristensen (tv.) og Nicklas Friis Nielsen står sammen med to eksterne partnere bag restaurant Ghrelin på Aarhus Ø. Foto: Jesper Rais
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Gourmetrestauranten Ghrelin på Aarhus Ø, som Nicklas Friis Nielsen og Anders Kuk Kristensen sammen med to eksterne partnere står bag, flytter 3. februar i nye lokaler bare få hundrede meter rundt om hjørnet. Nemlig fra fra Z-Huset til Ship bygningen.

»Da vi åbnede Ghrelin for nu godt tre år siden, begyndte vi et sted, hvor økonomien rakte. Skulle vi leve drømmen ud, måtte vi starte i det små for ikke at skulle gå på kompromis andre steder. Vi ville hellere nøjes med 120 kvadratmeter, hvor vi kunne få det, som vi ville have det end have tre gange så meget plads og så være nødt til at skære hjørner. Så vi valgte småt men godt. Nu er vi klar til stort og flot,« fortæller Anders Kuk Kristensen, som udover at være kok også er driftschef og medejer af Ghrelin.

Fra de 120 kvadratmeter i Z-bygningen flytter Ghrelin nu i rammer med tre gange så meget plads.

»Da vi startede op med Ghrelin lavede Nicklas og jeg en klausul, der hed, at vi skulle revurdere vores kontrakt efter tre år. Gik det godt, skulle vi bygge videre på drømmen, og det er det, vi gør nu,« siger Anders Kuk Kristensen og fortsætter:

»Vi har fra starten vidst, at hvis det gik godt, så skulle vi bruge mere plads. Det er ingen hemmelighed, at der hvor vi har været indtil nu kun har fungeret, fordi vi har været gode til at finde løsninger. Køkkenet i det gamle Ghrelin er ikke særligt stort. I det nye Ghrelin i Ship får vi to køkkener. Et servicekøkken i stuen hos gæsterne og et test- og forberedelseskøkken i kælderen. Det kommer til at gøre en stor forskel for den gastronomi, vi kan præsentere.«

Testkøkkenet skal blandt andet bruges til at udvikle nye retter. I Z-Huset foregik det som regel om natten eller på dage, hvor restauranten holdt lukket.

»Ofte har jeg jo stået i pyjamas og testet retter af klokken fire om morgenen, fordi det var det eneste tidspunkt, det kunne lade sig gøre. Når vi åbner i Ship, får vi mulighed for at gå i køkkenet i kælderen og teste retter af, når vi synes,« lyder det lettet fra Anders Kuk Kristensen.

Caviar er blot en af de eksklusive ingredienser, man finder på Ghrelins menu, som skifter hver sjette-ottende uge. Foto: Jesper Rais

Flere arrangementer

Arbejdet med at finde nye, større lokaler har været i gang i halvandet år, og ønsket har været at blive på Aarhus Ø.

»Den succes vi fik med Ghrelin, kom bag på os. Vi vidste godt selv, hvad vi stod for, og hvad vi kunne. Men vi vidste ikke, at markedet hungrede så meget efter vores måde at gøre tingene på. Efter det første halvandet år stod det klart, at vi havde fundet noget, som passede både os og vores gæster rigtig godt. Siden har vi kigget os omkring for at se, hvad der var af muligheder. Vi har et lokalt hjerte på Aarhus Ø. Og vi elsker alle de folk herude, som har støttet os - også når det ikke har været nemt. Nu har vi været heldige at få den her fede lokation, hvor både placering og størrelse giver mening for os,« siger Anders Kuk Kristensen med tilfredshed i stemmen.

I Ship bygningen får Ghrelin 2,0 plads til 30 gæster. Hertil kommer et selskabslokale med plads til 20 gæster.

»Før havde vi plads til 24-26 gæster, nu får vi plads til 30. Så her er ikke den store ændring. Det springende punkt er selskabslokalet. Mange har efterspurgt at holde større selskaber eller arrangementer på Ghrelin. Det har vi hidtil forsøgt at imødekomme ved at holde åbent på dage, hvor vi egentlig havde lukket. Det gør vi gerne, men nu får vi mulighed for at have arrangementer i vores reelle åbningstid,« fortæller Anders Kuk Kristensen.

Ud over selskaber vil Ghrelin i stigende grad lave forskellige events med mad og drikke i fokus.

»En del af vores forretningsstrategi er at lave arrangementer som vin-, trøffel- eller caviaraftener. Det kan vi nu gøre 10-15 gange om året i stedet for fem. Det forestiller vi os bliver i kælderen, hvor vi får et vinrum og en lounge, hvor vores gæster eksempelvis kan starte ud med et glas bobler eller slutte af med en cognac,« siger Anders Kuk Kristensen.

»Vi samarbejder med Krug Champagne, der får et stort champagneskab i restauranten. Skabet er udviklet med et system, så flaskerne kan holde sig nogen tid efter åbning, så vores gæster kan få spændende champagner på glas og dermed smage lidt forskelligt. Vi får også en kaffebar, som er lavet i samarbejde med Hennessy Cognac i Frankrig. Her vil det være oplagt at lave cognacsmagninger,« tilføjer han.

Det velkendte bibeholdes

Anders Kuk Kristensen understreger, at gæster på det nye Ghrelin vil få den samme unikke service og gode mad- og vinoplevelse som tidligere.

»Vores gæster kan forvente den samme intime service og det samme niveau på mad og vin som hidtil. Alt det der er godt, bibeholder vi selvfølgelig - også selv om vi får flere kvadratmeter at boltre os på. Vores gæster kan forvente en hyggelig aften, uanset om de kommer ind for at få en enkelt à la carte ret eller en fuldaftensmenu,« forsikrer han.

På Ghrelin har den personlige service, de lokale råvarer og den gode smag været i højsædet fra dag et. Og sådan bliver det ved at være.

»Det lyder måske lidt små-kålhøgen at sige, men vores succes ligger 100 procent i vores helt unikke evne til at læse hver enkelt gæst. Vi går gerne den ekstra mil for gæsten - og det gælder stadig. Ligesom vores fokus stadig vil være på den gode smag, de lokale råvarer, den grøntsagsbaserede mad og de gode teknikker. Det velkendte fjerner vi ingen steder.«

Netop det velkendte er et af nøgleordene for Anders Kuk Kristensen og hans team.

»På Ghrelin 2,0 får vi mere personale og flere kompetencer, og vi vil gerne udvikle os, men vi holder os til det, vi kender. Der er mange andre steder i byen, der er mere eksperimenterende og gode til at være det. For mig at se er den aarhusianske gæst privilegeret ved at kunne gå ud og få en på opleveren et sted den ene aften og så komme hos mig den næste, sænke skuldrene og få den velkendte gode mad og vin,« siger Anders Kuk Kristensen.

Ud over at være medejere er Nicklas Friis Nielsen (tv.) og Anders Kuk Kristensen begge kokke på Ghrelin. De ser frem til at få mere plads at boltre sig på med hele to køkkener på den nye adresse i Ship bygningen. Pressefoto

Meget at glæde sig til

Det nye Ghrelin 2,0 åbner officielt 3. februar, men allerede 29. januar inviterer restauranten indenfor til åbningsreception.

»Jeg sidder lige nu i et ret tomt lokale omgivet af byggerod. Enkelte materialer er forsinkede. Vi venter på marmor fra Italien, lys fra Frankrig og... ja, der mangler stadig en del. Men jeg er blevet lovet, at køkkenet står færdig i morgen, og vi skal nok blive klar til vores åbningsreception den 29. januar.« Anders Kuk Kristensen lyder overbevisende.

På spørgsmålet om hvor vidt Anders Kuk Kristensen glæder sig til at tage de nye omgivelser i Ship bygningen i brug, er han ikke sen til at svare:

»Ja, for helvede! Jeg glæder mig til at lave mad på mit nye Bora komfur, som er det vildeste komfur i verden. Jeg glæder mig til, vi får vores customized plankebord og til at indvie vores vinrum. Og jeg glæder mig... Ej, jeg ved ikke, hvordan jeg skal udtrykke det andet end, at jeg glæder mig f...ing meget!«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.