Puk om sorg i domkirken

Fortæller om at miste sin elskede, blive enke, alenemor og være et menneske med en ubærlig kærlighedssorg.

Artiklens øverste billede
Journalist og forfatter Puk Qvortrup fortæller tirsdag 18. januar om sorgen over at miste sin elskede. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Livets mange tab mærker os fra skilsmisser til alvorlig sygdom og død. I vinterens mørke inviterer Øst for Paradis og Aarhus Domkirke til film- og samtaleaftener om den sorg, vi bærer på og må leve med.

Tirsdag 18. januar kl. 19.30 fortæller journalist og forfatter Puk Qvortrup om hendes selvbiografiske roman ’Ind i en stjerne’, der skildrer sorgen over at miste sin elskede, blive enke, alenemor og være et menneske med en ubærlig kærlighedssorg.

Vært er sognepræst Henrik Grøndal Lund.

»Vi mødes om sorgen at miste en livsledsager og ægtefælle. Vi spørger, om et menneske mister sin identitet, når det står uden arbejde. Vi går i børnehøjde til film og samtale om, hvordan børn sørger, når de er syge, mister en forælder, kær voksen eller søskende. Og vi besøger et folk og en nation, som rammes af en knusende kollektiv sorg,« fortæller Aarhus Domkirke i en pressemeddelelse.

Hver filmaften begynder med et oplæg og slutter med en varm samtale om sorgen mellem os – hvordan vi lever med vore tab.

Undervejs åbnes Aarhus Domkirkes generøse rum for to katedralsamtaler – en samtale med forfatter og journalist Puk Qvortrup ud fra bogen ’Ind i en stjerne’ og en samtale med forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen om romanen ’Sorgens grundstof’.

Fri entré med billetreservation og gyldigt coronapas.

gs

Læs også

Del artiklen