Verdensmesteren vil lære fra sig i Aarhus – alle er velkomne

Der er plads til motionister, børn og alt der imellem i det nye bokse-træningslokale i Risskov. Der er træneren den regerende IBA verdensmester i supermellemvægt, Lolenga Mock.

Artiklens øverste billede
Der danses egentlig stadigvæk i det tidligere dansestudie - men det er nogle andre trin, den 49-årige Lolenga Mock arbejder med i sit nye træningslokale. Foto: Helle Arensbak
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Verdensmesteren i supermellemvægt, Lolenga Mock, har netop åbnet sit eget boksested i Risskov. Træningslokalet på Lystrupvej 1F ligger for tiden midt i en byggeplads. En gang var der faktisk et dansestudie. De mange spejle og gamle klistermærker pryder stadigvæk væggene på vej ind mod ringen.

Der danses egentlig stadigvæk – men det er nogle andre trin, den 49-årige Lolenga Mock har på dagsordenen.

På væggene hænger der store plakater med hans helte. Muhammed Ali, Mike Tyson. Og ham selv – med smukke bælter, der vidner om en flot karriere indenfor boksning. Lolenga Mock er stolt over de mange triumfer.

Diamanterne fra verdensmesterens trofæ hentet på hjemmebanen i Viby glimter i lyset fra loftets lamper. Man kan næsten høre larmen fra arenaerne, og de mange tilråb han har fået gennem tiderne.

I coronaens ødelæggende skygge har han sat sin egen boksekarriere på nødblus. Han træner stadigvæk, og håber på en ny kamp, men imens forsamlinger og store events er lagt på is, har han fundet en anden levevej.
Han vil være træner.

Lolenga Mock har han sat sin egen boksekarriere på nødblus og har fundet en anden levevej. Foto: Helle Arensbak

Mindset, kost og træning

Her i den blå ring kan man nu træne med en champion og lære at leve som en champion.

»For mig er alder blot et tal. I virkeligheden handler livet om fokus og om at passe på sin krop,« siger træneren.

Lolenga Mock har hele sit liv været bokser. Han ved alt om, hvad et fokuseret mindset, kost og træning kan gøre for mennesker. Og han mener, at han er god til at læse mennesker.

Da Århus Onsdag besøger hans nye sted, vil han gerne demonstrere den effektive træningsform, som boksning er.

I denne uge startede hans nye hold op. Så vil det være larmen af svedende motionister, der udfordrer kroppen til en bedre fremtid i den blå ring i Risskov. Foto: Helle Arensbak

Han vikler som tusinde gange før det hvide håndbind på i sirlige bevægelser. Over og under hånden. Dobbelt over knoerne. Den sidste løse ende sættes fast. Nu er der optimal beskyttelse i handsken.

Boksehandskerne sidder perfekt på hans næver, og den slanke boksepude får et par slag. Pulsen skal op. Slagene sidder perfekt.

Regerende IBA verdensmester i supermellemvægt er han.

Lolenga Mock.

Fit og hurtig på fødderne.

I ringen er han urørlig.

Hans mantra er: ”Jeg giver aldrig op”.

Han vikler som tusinde gange før det hvide håndbind på i sirlige bevægelser. Over og under hånden. Dobbelt over knoerne. Den sidste løse ende sættes fast. Nu er der optimal beskyttelse i handsken. Foto: Helle Arensbak
Diamanterne fra verdensmesterens trofæ hentet på hjemmebanen i Viby glimter i lyset fra loftets lamper. Man kan næsten høre larmen fra arenaerne, og de mange tilråb han har fået gennem tiderne. Foto: Helle Arensbak

Vægttab og god form

På otte uger kan man ved at træne på hans hold opnå vægttab, øget muskelmasse eller blot få en bedre kondition, lover han.

Man kan også booke Lelonga Mock til at være sin egen personlige træner. Desuden er firmatræning en mulighed. Og altid vil man møde 100 procent fokus fra bokserens side, siger han.

Alle kan være med i hans træningslokale. Børn, unge eller voksne, der ønsker at komme i form og få del i hans filosofi. Hans kostråd er simple.

»Du gå i Netto og købe grønt til et måltid for helt ned til 20 kroner. Det kan alle være med på,« mener han.

Prioritering og fokus på et mål er hans overskyggende filosofi.

Under t-shirten skimtes store muskler. Han holder sin krop fit til fight. Inden vores møde løb han 10 hurtige kilometer for at starte dagen op, og nu viser han smidige fodstillinger på det røde gulv.

Boksning er mit liv

»Boksning er mit liv. Jeg ved ikke, hvor jeg ville være i verden, hvis jeg ikke havde haft boksning. Og nu vil jeg gerne give noget tilbage. Det har været min familie i mange år, og boksning vil altid være mit liv,« forklarer bokseren, der kom fra Zaire (DR Congo) som FN-flygtning til Danmark i 2003.

Han smiler stort.

Ordene har særlig betydning for ham.

Ligesom boksning.

I denne uge startede hans nye hold op. Med svedende motionister, der udfordrer kroppen til en bedre fremtid i den blå ring i Risskov.

Sammen med en champion.

Her i den blå ring kan man nu træne med en champion og lære at leve som en champion. Foto: Helle Arensbak
I denne uge startede hans nye hold op. Så vil det være larmen af svedende motionister, der udfordrer kroppen til en bedre fremtid i den blå ring i Risskov. Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen