Digte i Kunsthallen

Til det femte arrangement i oplæsningsrækken Performancelitteratur læser digteren Peter Laugesen op fra sine værker.

Artiklens øverste billede
Peter Laugesen læser op fra sine værker i Kunsthallen onsdag 25. maj. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Med oplæsningsrækken Performancelitteratur præsenterer foreningen Arkiv for fremført og performet litteratur en række forfattere, der på forskellig vis har interesseret sig for og arbejdet med tekstoplæsningen. Til det femte arrangement onsdag 25. maj kl. 19-21 læser digteren Peter Laugesen op fra sine værker.

Peter Laugesen (f. 1942) debuterede med de to selvproducerede hæfter Landskab og Skrift i henholdsvis 1967 og 1968. Han har siden udgivet over 50 værker, senest digtsamlingstrilogien Aftenblade fra 2019, Vadehave fra 2020 og Steder På Vejen fra 2021.

Peter Laugesens digtning er præcis og henkastet. Digtene befinder sig ofte det sted, hvor omgivelserne møder og betinger sansning, erindring, metode og proces. Med inspiration fra beat-forfatterne og en interesse for den amerikanske tradition for jazz and poetry har han optrådt og udgivet albums med blandt andet Christian Vuust, John Tchicai, Mindspray og Singvogel. Foruden sit eget forfatterskab har han oversat en lang række forfattere og digtere, herunder Gertrude Stein, Sylvia Plath, Charles Olson, Gunnar Björling, Hugo Ball og Pierre Reverdy m.fl. til dansk.

Arrangementet er en del af projektet Performancelitteraturen: Scene og arkiv, der igennem forskellige tiltag har til formål at undersøge, hvad litteraturoplæsningen kan som litterær udtryksform og sikre at den dokumenteres og bevares for eftertiden. Projektet er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune, og afvikles i samarbejde med Kunsthal Aarhus og Det Kongelige Bibliotek.

Gratis.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen