David Breadhead åbner ny café og gårdhave i Aarhus
Surdejsbageriet flytter brødsalget fra bageriets dør og ind i et nyt café-lokale i baggården i Ny Munkegade. Man kan nu slå sig ned både der og i en af to gårdhaver.
Den populære surdejsbager, David Milberg, vil skabe mere liv i Ø-gaderne, hvor han selv bor. Derfor åbner han en butikscafé i lokalet ved siden af sit baggårdsbageri.
I butikscaféen bliver brødet præsenteret på en stor disk, hvor bagerne kan betjene kunderne i ro og mag. Der bliver der plads til 15-20 gæster i lokalet, hvorfra man får et godt kig ind i bageriet.
Der bliver også hele to gårdhaver, man kan slå sig ned i. Den ene befinder sig bag bageriet og er lukket og helt i læ. Den anden er den, man kommer ind i fra Ny Munkegade 4B, og den er allerede i dag indrettet med borde.
Det er planen, at den nye café og gårdhaven skal åbne en af de allerførste dage i juni.
Da Århus Onsdag besøger de nye lokaler er ejeren, David Milberg, i fuld gang med næste dags brødproduktion. Han arbejder i bageriet med dejen, mens han fortæller om de nye muligheder, som caféen og baggården giver.
»Nabolokalet blev ledigt og så var det simpelthen oplagt at lave denne udvidelse, det er en organisk måde at vokse på. Vi vil gerne lave en mega fed café, hvor folk kan nyde vores helt egen gode kop kaffe og opleve det bagværk, vi står for,« siger David Milberg, der får i alt 250 kvadratmeter.
De bliver indrettet af lokale håndværkere og arkitekten Jeppe Steenberg Jensen, der også driver Nabo Kiosk, og aarhusianske Studio Muckup laver disken.

Har eget kaffemærke
De mange nye aktiviteter betyder, at ejeren, David Milberg, kun tager forklædet på og dypper hænderne i mel om mandagen og hver tredje weekend. Han har ansatte til at hjælpe sig i køkkenet og har selv travlt med at udvikle sin forretning, som bygger på kvalitetsbagværk.
Man kan fortsat købe hans populære brunsvigercroissanter, spandauere med miso-karamel, havtorn, vanilje og pistacie, kardemommesnurrerne med citronsirup og selvfølgelig de mange surdejsbrød.
Der foruden vil David Milberg nu også sælge naturvin, cider og øl, som han udvælger, så det passer til bageriets udbud. Han har også etableret sit eget kaffemærke, Jubi Coffee Roasters.
»Vi har ikke en lang og teknisk beskrivelse af kaffen, men den er vores egen og den smager godt. Vi får den ristet i Kolding og sælger den i poser til hjemmebrygning til rimelige priser og naturligvis som baristakaffe,« forklarer David Milberg.
Nabolokalet blev ledigt og så var det simpelthen oplagt at lave denne udvidelse, det er en organisk måde at vokse på. Vi vil gerne lave en mega fed café, hvor folk kan nyde vores helt egen gode kop kaffe og opleve det bagværk, vi står for.

Bager til restauranter
Surdejsbagerens karriere begyndte, da han under corona bagte surdej for at udforske den og lagde fotos op på Instagram. Interessen for at købe hans brød voksede hurtigt, og i dag driver han både sit første sted i JM Mørks Gade og det nye bageri i Ny Munkegade. Det åbnede han sidste sommer.
Han åbnede også en café på Aarhus Ø i livsstilsbutikken Otaku sidste sommer, men den har han afhændet for at koncentrere sig om udvidelse i Ø-gaderne.
JM Mørks Gade er i dag et udsalg, der får brød fra Ny Munkegade. Det samme gør Otaku stadig og restauranten St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade.
Det gør mad- og vinbaren, Capo, som ligger i forhuset i Ny Munkegade også. Bag den står naturvinsbutikken, Reduktivt, der ligger i Borggade og Restaurant Hærværk, som hører til i Frederiks Allé. David Breadhead vil sammen med Capo skabe liv i deres fælles gårdhaven.
