Guide: Her finder du gratis parkering i Aarhus

Århus Onsdag har fundet flere end 4.000 altid gratis p-pladser til dig - plus flere end 1000, der er gratis om aftenen, natten og i weekenden.

Artiklens øverste billede
Tangkrogen er et af de steder i byen, hvor der er gratis parkering. 300 pladser er til rådighed. Foto: Tahmasbi
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Det kan blive en dyr fornøjelse at parkere i Aarhus. Det er ikke længere muligt at finde gratis parkering i det inderste af byen, men der er mange muligheder både tæt på og lidt længere ude.

Hvis man er frisk på enten at gå nogle minutter eller at tage en bus eller have en cykel eller et løbehjul med, er der tusindvis af pladser.


I det store område med det tidligere Amtssygehus må man parkere gratis i de afmærkede båse. Foto: Tahmasbi

Det tidligere Amtssygehus – 450 pladser

Det nu nedlagte Amtssygehus består af et stort antal bygninger, som snor sig på et areal, der har indkørsel fra Viborgvej og Ringgaden gennem Tage Hansens Gade. Mellem de mange tomme røde bygninger er der lange rækker af parkeringspladser. Nogle af dem ligger i skygge fra bygningerne og de omkransende træer.

Området er en spytklat fra Den Gamle By og nogle hundrede meter fra Ceres-krydset. Så man når hurtigt byens centrum, der er maks en kilometer fra området.


Ceres Arena har ikke færre end 640 p-pladser. De er dog ikke tilgængelige, når der er fodboldkamp eller koncert som her på billedet, hvor området er afspærret op til Ramsteins koncert. Foto: Tahmasbi

Ceres Arena - 640 pladser

Man skal huske, hvor man har parkeret på pladsen ved Ceres Arena, for den er stor. Den støder op til Marselisborg Skov og den smukke natur omkring Aarhus. P-pladsen er dog propfuld, når AGF spiller, eller helt afspærret, når der afholdes en af de store koncerter.

Ceres Arena ligger godt to kilometer fra byens centrum, så man skal have travesko på eller en cykel med, hvis man skal hurtigt ind i byen.


Ved Tangkrogen er der p-pladser langs Marselisborg Havnevej og på arealerne langs den fra Strandvejen til lystbådehavnen. Foto: Tahmasbi

Tangkrogen – 300 pladser

På Marselisborg Havnevej 4 er der en meget lang række af gratis-p-pladser og et stort tilstødende parkeringsområde. Det er omkranset af træer, som kaster kølig skygge på bilerne, og herfra kan man få et kig til den smukke lystbådehavn.

Der er omkring halvanden kilometer til byens centrum og ikke lige et busstoppested tæt på, så man skal have det rigtige fodtøj på eller måske et løbehjul med.


Der er en meget lang række parkeringspladser langs Skovbrynet på grænsen af Tivoli Friheden. Foto: Tahmasbi

Skovbrynet ved Tivoli – 100 pladser

Langs med skoven ved Tivoli Friheden er der parkeringspladser, som ligger i delvis skygge fra parkens træer. Skovbrynet løber langs forlystelsesparken, og der er tryk på pladserne, når Friheden er åben, eller der er arrangementer på event-området.

Skovbrynet ligger i udkanten af Marselis Skovens smukke natur. Der er lidt mere end en kilometer til byens centrum, hvilket giver en smuk gåtur langs kysten og ind gennem Frederiksbjerg.


På Dalgas Avenue er der kanstensparkering på begge sider af det brede areal i midten, hvor der også er parkeringspladser. Foto: Tahmasbi

Dalgas Avenue - 100 pladser

Dalgas Avenue er bygget op med parkeringsarealer midt i gaden. Der er også kantstensparkering på begge sider af den brede vej.

Der er mindre end en kilometer til byens centrum, og man kan gå ind i centrum gennem Frederiksbjerg. Busserne har vendeplads på Dalgas Avenue, så det er også en mulighed at hoppe på en af dem.


Der er 1500 gratis p-pladser ved City Vest tæt på motorvejs til- og frakørslen. Man skal med en bus eller på en cykel, hvis målet er Aarhus C - der er fem kilometer. Foto: Tahmasbi

City Vest – 1.500 pladser

Det står højt og tydeligt på City Vest facade: Gratis parkering.

Shoppingcenteret ligger tæt på ring 2 - Ringvejen, så man skal hoppe på en bus for at komme ind til byen. Til gengæld er det let at komme til City Vest og derfra. Det er tæt på motorvejsafkørslen i Viby. Der er masser af parkeringspladser på tre sider af centeret, og de er meget sjældent fyldt. Afstanden til centrum er lidt mere end fem kilometer.


Under Storcenter Nord er der parkeringspladser i skygge og læ. Området er aflåst kl. 22-07. Foto: Tahmasbi

Storcenter Nord – 1000 pladser

Der er gratis parkering i bunden af Storcenter Nord og mange pladser. De står skyggefuldt og i tørvejr, men man skal være opmærksom på, at parkeringsarealet er aflåst mellem klokken 22 og 07.

Indkøbscenteret ligger ud til en af byens hovedfærdselsårer, Paludan Müllers Vej og tæt på Ringgaden, så det er nemt at komme til og fra. Der en gåtur på godt to kilometer eller en bustur til byens centrum.

Gratis i weekenden

Aarhus Universitetspark har en lang række pladser, der er er til fri afbenyttelse efter kl. 16 eller 17 på hverdage og i weekenderne. Foto: Tahmasbi


Aarhus Universitetspark - mere end 1100 pladser

I Universitetsparken er der ikke færre end ni offentlige parkeringsområder og 29 medarbejderområder.

Medarbejderparkeringerne tæller mindst 1000 pladser, der er ganske gratis i weekenden. Man må på hverdage parkere efter klokken 16 eller 17 og indtil klokken 07. Tjek skiltene på de forskellige p-pladser.

På de offentlige må man mange steder holde gratis i fire timer mellem klokken 07 og 17. Man kan altså parkere fra klokken 13-07 næste dag. Tjek skiltene på stedet for reglerne er ikke ens alle steder. Aarhus Kommune kender ikke antallet af dem - Århus Onsdag har talt 120 pladser.

Man kan gå den smukke tur gennem universitetsparken og nå byens centrum på cirka 10 minutter eller mindre afhængig af, hvor man holder.

I Universitetsparken har flere end 1000 medarbejderparkeringspladser, som alle må benytte i weekenderne og på hverdage i tidsrummet efter kl 16 eller 17 til kl. 07 næste dag. Foto: Tahmasbi


Efter kl. 19 på hverdage og i weekenden er der 60 ganske gratis p-pladser ved Prismet, der ligger meget tæt på byens centrum.

Prismet - 60 pladser

Prismet ligger centralt i Ceres-krydset. Området bliver tjekket af de flittige Q-Park-vagter. Der er betalingsparkering på hverdage. Men efter klokken 19 og indtil klokken 8.30 næste dag er det gratis. Det samme gælder i weekenderne.

Man er midt i byen i løbet af 10 minutter til fods.

Gratis i to timer

Der er ingen gratis kommunale p-pladser i byens centrum. Men der er en lang rækker områder, der er den såkaldte gule zone, hvor de første to timer er gratis, mens først når man har registreret sin parkering i en af de dertil indrettede apps. Her er et par populære eksempler fra den gule zone:


I Botanisk Have ligger Poppelpladsen, der er cirkelrund og omgivet af popler, som man kan holde under. De første to timer er gratis. Foto: Tahmasbi

Poppelpladsen - 100 pladser

Poppel-pladsen er placeret i Botanisk Have centralt i Aarhus, og her er de første to timers parkering gratis.

Man skal køre fra Langelandsgade ad Peter Holms Vej, som går op igennem Blomsterdalen til den runde, skyggefulde parkeringsplads, hvor man kan parkere under poplerne.

Botanisk Have er nabo til Den Gamle By. Der er cirka en kilometer til byens centrum derfra.


Eugen Warmings Vej, der løber langs Den Gamle By og Botanisk Have er der 125 p-pladser, som er gratis de første to timer. Foto: Tahmasbi

Den Gamle By - 125 pladser

Ved indgangen til Den Gamle By er der langs Eugen Warmings Vej 100 pladser, som er i kommunens gule zone. Man skal huske at registrere sin parkering. Efter de to gratis timer, betaler man den almindelige parkeringstakst.

Den Gamle By ligger mellem Botanisk Have og Prismet, og er altså i en fin gåafstand fra midtbyen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.