Et kvarter i Aarhus får blomstrende forhaver
Et forsøg med klatreplanter og krukker i Øgadekvarteret skal gøre området smukkere.
Nu skal et forsøg med blomsterkrukker og klatreplanter i Øgadekvarteret skal gøre området smukkere.
Krukker langs husmurene og klatreplanter op ad murværket. Det er fremtiden for mange flere facader i Øgadekvarteret. De har nemlig kontaktet
Teknik og Miljø med ønsket om flere blomster i gaderne, og det er endt i et etårigt forsøg, hvor beboere i Øgaderne får lov at bryde asfalten op i mindre felter langs husmurene for at plante klatreplanter og placere blomsterkrukker på fortovet.
»Det er oplagt at trække det grønne helt ind i byen og skabe små grønne oaser lige udenfor gadedøren. Det her initiativ er med til at gøre Aarhus smukkere, og jeg er sikker på, det giver værdi både for beboerne selv men også for alle dem, der går forbi på gaden,« siger rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang.
Ideen til blomsterinitiativet kommer fra Teknik og Miljøs frøpulje, som sidste år donerede blomsterfrø til omlægning af 33.500 m2 græsplæner fordelt over hele kommunen.
»Men hvad med os i brokvartererne?« spurgte Midtbyens Fællesråd. Det gav anledning til dialog og er altså endt med en et-årig forsøgsperiode i Øgadekvarteret.
»Jeg glæder mig til at få mere liv ind i gaderne med farver, dufte og summende insekter. Forhåbentlig kan det få flere til at gå på opdagelse i kvarteret og give et løft til beboerne, fordi vores gader bliver mere interessante at opholde sig i,« siger bestyrelsesmedlem i Midtbyens Fællesråd Vibeke Skjøttgaard.
Blomsterstole var en succes
I 2019 gennemførte kvarteret også et blomsterprojekt.
I forbindelse med årets festuge etablerede de ”Plant en stol”. De indsamlede gamle stole i kvarteret og fik doneret maling, planter og plantekurve. Dernæst arrangerede de ”Mal en stol’ ved sommerfesten i Beboernes Hus, hvor Thomas Kruse deltog som malende stolekunstner.
Stolene blev placeret rundt omkring i øgaderne og skabte en god stemning, dser var meget rost.
Dette års forsøg skydes i gang med en fælles plantedag 22. maj.
Når forsøgsperioden slutter til nytår, skal forsøget evalueres.