Fed Fredag får comeback: Tre navne på plakaten

Tivoli Friheden arrangerer tre koncerter i juni.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Malte Riis

Efter to corona-nedlukninger vender en af de velkendte aarhusianske musiktraditioner tilbage.

Der er tale om ’Fed Fredag’ i Tivoli Friheden, som i første omgang vil være vært for tre koncerter med henholdsvis Lars Lilholt Band, Lord Siva samt Scarlet Pleasure.

Sidstnævnte har senest dannet lydtæppe til Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film ’Druk’ med nummeret ’ What a life’.

Vil have musikken ud

»Det var med blødende hjerter, at vi sidste år måtte aflyse samtlige koncerter, men vi overgiver os - næsten - aldrig. Derfor har vi arbejdet intenst på at finde en måde at afvikle koncerterne på – uden at gå på kompromis med den nødvendige sikkerhed – og på en måde hvor vi lever op til samtlige gældende retningslinjer for sikker afvikling. Vi skylder en stor tak til de mange samarbejdspartnere, der har hjulpet os med at få sammensat planen, herunder agenter, bookere, kunstnere og leverandører, der alle har udvist stor fleksibilitet og virkelig har haft ’ja-hatten’ på,« siger direktør i Tivoli Friheden, Henrik Olesen, i en pressemeddelelse.

Snarest muligt vil vi løfte sløret for de kommende koncerter, og vi glæder os til at se vores trofaste koncertgæster igen til musik under de store bøgetræer i Friheden

Direktør i Tivoli Friheden, Henrik Olesen

Med en stadig-spøgende corona-pandemi er Fed Fredag-konceptet ikke helt, som det plejer – men tæt på.

Hver fredag kommer Friheden til at afvikle to koncerter med den samme kunstner per aften. Koncertgæsterne vil opholde sig i særligt afgrænsede zoner med maksimalt 200 gæster i hver. Den første koncert begynder klokken 20 og den anden klokken 21.45. I hver zone må gæsterne bevæge sig frit rundt og har adgang til egen bar og eget toilet. På den måde kan Friheden sikre en god musikoplevelse for op til 3.200 gæster.

Lord Siva er en af de tre første kunstnere, der skal spille til 'Fed Fredag'.

»Snarest muligt vil vi løfte sløret for de kommende koncerter, og vi glæder os til at se vores trofaste koncertgæster igen til musik under de store bøgetræer i Friheden,« siger Henrik Olesen.

Som til andre kulturarrangementer er det et krav, at koncertgæsterne møder op med en negativ corona-test, som er maksimalt 72 timer gammel. Af hensyn til eventuel smittesporing registrerer Friheden alle gæster. Billetter skal derfor købes via friheden.dk.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen