De går Bersærk på Grimhøjgaard

De Grimmeste Aftner er atter i fuld sving, og der afholdes koncerter hele sommeren i skyggen af de skiftende corona-restriktioner. Fredag 4. juni var metalbandet Bersærk på scenen.

Artiklens øverste billede
Metalkærlighed på Grimhøjgaard en lun sommeraften i juni 2021.

Med 16 meter hår og en tung basgang slipper de lokale knægte ulven løs. På en hæderlig sommeraften blandes dansk metal med kolde dåseøl og ægte havefestlig stemning fra rullebaren.

Gæsterne sidder på medbragte tæpper eller plastikstole i opdelte zoner og serviceres efter alle kunstens regler. Her er højt til himmels og plads til enhver fest i egen boble. Bare du sidder ned. Selv de løsslupne fans på første parket får udlevet siddende moshpit og headbanging med afstand til naboen.

Hygge og god stemning

Det er Bersærks første koncert siden efteråret, så de er kåde som unge kalve på springtur. Der skåles og nydes. Livemusikken gjalder atter mellem træerne.

Solen varmer og midt i den liggende moshpit flyver det med djævlehorn og ægte metalkærlighed. Ulven fra Copenhell er på visit med Bersærks energiske tekster på dansk.

De lange lokker kastes, og både bassisten og guitaristen begiver sig ud over scenekanten for at modtage publikums hyldest på den grønne græsdug. De er mere end bestået.

Svingende hårdpragt og hård basgang er kendetegnet for enhver heavy metal koncert. Jens Moss Thorsen giver den gas foran de begejstrede fans på første række.

»Forventninger til De Grimmeste Aftner er at folk kommer og hygger sig. Vi håber, at folk sætter pris på, at vi kan holde liv i noget. Det synes jeg selv er vigtigt,« siger Aage Stokholm, der er stifter og ejer af Grimfest gennem mange år.

»Selve formatet har så i aften vist sig, at sidste års grimmeste aftner bare fortsætter med hygge og den gode stemning. Glade mennesker, der sætter pris på at komme ud til noget musik,« fortsætter han.

Koncertfolket har taget De Grimmeste Aftner og deres koncept til sig. De har en lang sommer foran sig med koncerter, foldbold og hygge inden den sagnomspundne Grimfest afholdes sidst i juli måned.

Grimfest i juli

Det bliver med stående publikum og mange flere gæster på nyindviede dele af matriklen på Grimhøjgaard i Brabrand.

»Jeg er relativt langt med tankevirksomheden omkring, hvordan vi skal gøre det. Vi har booket bands, men vi har ikke meldt noget ud. Jeg vil være sikker på, at det vi melder ud, er det, vi kan og må,« siger Aage Stokholm.

Guitaristen Lars Evers møder publikums ivrige begejstring på grønsværen foran scenen.

»Nu er vi begyndt at vide noget omkring den måde, det ser ud til, vi kan lave Grimfest på. Jeg tror faktisk, vi kan lave noget fuldstændig forsvarligt, hvor alle gæster får den samme oplevelse, som de plejer at få. Det bliver med stående publikum. Vi har fundet en ny måde at få inddelt haven, som gør, at alle gæster kan opleve alting og se nye områder af matriklen, som de ikke har haft oplevelsen af før. Det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til. Vi kan bruge legepladsen på en anden måde.«

Forsanger Casper Popp holder liv i konceptet Bersærkergang, der er kendt fra Vikingetiden. Det er en betegnelse for en tilstand, hvor en kriger angriber sanseløst og vildt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen