Tre dage med jazz i Skt. Lukas

Artiklens øverste billede

I juli 2020 iværksatte den lokale jazzpianist, Mads Bæhrentzen, med kort varsel tre eftermiddagskoncerter i Skt. Lukas Kirke i forbindelse med ’Sommerjazz2020’; en erstatning for sidste års århusianske jazzfestival, der blev aflyst grundet covid-19.

Initiativet blev rigtig godt modtaget af publikum, og derfor gentages succesen.

Programmet i 2021 bliver imidlertid med en række nye navne, bla. også med fokus på en række kvindelige kunstnere, der vil egne sig til godt til kirkens akustiske og kunstneriske rammer.

Projektet kommer til at bestå af tre dobbeltkoncerter i Skt. Lukas Kirke i Aarhus.

Koncerterne afholdes 12., 13. og 14. juli.

Stemningsfuld ramme

Arrangementet bliver til i samarbejde med Pianoværkstedet, der oprindeligt i årevis dannede rammen om en række koncerter i den århusianske jazzfestival.

Sidste år umuliggjorde covid-restriktionerne, at det kunne foregå i butikken som vanligt, og derfor faldt valget på Skt. Lukas Kirke, der var med på ideen med det samme.

En mangeårig tradition med konceptet ’3 x Piano’, hvor de tre jazzpianister Hans Esbjerg, Pojken Flensborg og Mads Bærentzen mødes og spiller på hver sit flygel i klaverbutikken aarhus

stopfyldt af publikum rundt om instrumenterne, består stadig i det nye koncertformat.

Kirken udgør en fantastisk, stemningsfuld ramme for dette, hvor der til lejligheden vil blive placeret 3 flygler i kirkerummet.

De øvrige koncerter er kunstneriske konstellationer, hvor der for alles vedkommende vil indgå mindst én kvindelig artist i kunstneriske sammenhænge, der vil egne sig godt til kirkerummet og akustikken.

Der er tre dobbeltkoncerter med to koncerter hver dag i umiddelbar forlængelse af hinanden, og i pausen bliver der serveret et glas vin for publikum.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen