10 dages jazzfestival i fuld gang i Aarhus

Fredag aften 9. juli blev Aarhus Jazz Festival blæst i gang med mere end 280 koncerter fordelt på 36 spillesteder.

Artiklens øverste billede
Mads Bærentzen har gennem årene spillet et utal af koncerter sammen Peter Vuust. Lørdag 17. juli på Salling Rooftop bliver de ledsaget af Peters søn Mikkel Vuust på trommer. Arkivfoto: Helle Arensbak

Traditionen tro begyndte jazzfesten allerede med koncerter fredag, hvor man blandet andet kunne opleve gallakoncert i Musikhuset Aarhus. Som så ofte før går Aarhus Jazz Orchestra på scenen sammen med sangerinden Caroline Henderson. Som noget helt nyt i selskab med sangeren Steen Jørgensen, som er kendt fra rockbandet Sort Sol.

Jazzfestivalens officielle startdato var dog lørdag 10. juli. Her snoede en festlig street parade sig igennem byens gader med Aarhus Jazz Festival Brass Band.

Hele ugen vil der være koncerter over hele byen. Det vil swinge på Klostertorvet, i Den Hængende Have – FO-Byen, på Flemming Bamse Jørgensens Plads, Salling Rooftop og på havet. Man kan i år komme på havnerundfart med The Jazz Boat M/S Dagmar.

Musikken swinger

Årets festival når i år ud til flere nye steder.

Flere arrangører er med til at fylde Sydhavnen med den frie, legende og eksperimenterende jazzmusik på Det 3. Rum, hvor Alt_R_Jazz begynder deres program søndag, og Knud’s Kiosk bl.a. med den europæiske Share Improfest.

På Gellerupscenen præsenterer Bazarjazz igen i år verdensmusik. Det sker blandt andet med vestafrikanske Lionel Loueke, der også spiller i Herbie Hancocks orkester.

Derudover kan jazzmusikken findes på et hav af caféer, i kirker og på større og mindre spillesteder. Der vil under festivalen også være guidede jazzbyvandringer i byens gader .

Lysende Jazzfest

Som et særligt tiltag i 2021 præsenterer Aarhus Jazz Festival lys- og lydinstallationsværket, Sprængrod, af kunstneren Alex Mørch, der kan opleves ude og indenfor ved spillestedet Atlas.

Forgreninger af lys vil brede sig som en elektrisk naturoplevelse inspireret af sagn om den magiske sprængrod og storbyjunglens neonskilte i jazzens urtid.

Værket danner rammen om Lysende Jazzfest, der præsenterer et blandet koncertprogram med både børnejazz, unge talenter og etablerede kunstnere.

Se mere på www.jazzfest.dk

Læs også

Del artiklen