Cluster Square er tilbage

Cluster Square byder på alt det gode fra Aarhus’ kultur- og vækstlagsmiljø under Aarhus Festuge.

Artiklens øverste billede
Cluster Square festivalen sørger for liv og glade dage på Klostertorvet under Aarhus Festuge. Foto: Kristian Fæste.

For femte år i træk bliver Klostertorv under Aarhus Festuge forvandlet til kulturfestivalen Cluster Square, og alle er inviteret. Med masser af opbakning fra Aarhus’ lokalmiljø, de såkaldte ”clusters”, fyldes torvet 27. august og ni dage frem med kreative og kulturelle arrangementer for hele byen.

»Det er, og har været en svær periode for store dele af kulturlivet. Men corona-pandemien har også sat en streg under kulturens nødvendighed og betydning i samfundet. Så når Cluster Square igen i år stiller op i samarbejde med byens kulturelle clusters, er det med særligt fokus på, at kulturen har brug en affyringsrampe, så vi igen kan få skabt et stærkt kulturliv,« fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.


Vil du hver onsdag have overblikket over byens kulturliv direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Århus Onsdags nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Århus Onsdag på listen og tryk tilmeld.
d

Kulturelle clusters er foreninger og organisationer, der dagligt udfordrer og nytænker den kulturelle scene i Aarhus. Foruden at være en festlig kulturfestival, er Cluster Square en central scene for vækstlaget, hvor de fysiske rammer på Klostertorvet fungerer som udstillingsvindue, atelier, fernisering og spillested på én og samme tid.

Det kreative bureau Culture Works står bag, og drivkraften kommer af kærligheden til mangfoldighed, kultur og fællesskab.

»I et Corona-år, hvor vi desværre må sande, at kulturen har været enormt underprioriteret, er vores kultur-platform for kreative fællesskaber vigtigere end nogensinde før. Igen i år fyldes pladsen med musikere, kunstnere og foreninger, og vi skal tage ansvaret for at hjælpe dem på vej,« fortæller Adrian Fey, partner i Culture Works.

Klostertorvet omdannes til udstillingsvindue og spillested på én og samme tid, når Cluster Square løber af stablen under Aarhus Festuge. Foto: Kristian Fæste.

Mangfoldighed

Om du er pensionist, studerende eller nybagt forælder, er der et arrangement under Cluster Square at samles om. Det kan være fællessang fra højskolesangbogen med Fairbar, risotto cook-off, keramikmaling med Creative Space, identitetsdebat med SEIN, øl og tegning eller festlig dragbanko med Drag Queen Miss Stella Starlight som vært. I 2019 havde festivalen 30.000 gæster, og der gratis entré alle dage.

Se mere på Facebook: Cluster Square X Aarhus Festuge 2021.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen