Lyden af Paris på Teaterkatten om torsdagen

Den første torsdag i måneden spiller en frankofil duo, som har været venner med prins Henrik.

Artiklens øverste billede
Franske Claude Chichon og bosniske Emir Bosnjak har nu spillet fransk musik sammen i 15 år. De har lavet musik til Prins Henriks digte. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Franske Claude Chichon og bosniske Emir Bosnjak har nu spillet fransk musik sammen i 15 år, og turneret hele Danmark rundt med mere end 300 koncerter. De har spillet i alt fra vinkældre til Kongehuset.

Undervejs mødte de hans kongelige højhed Prins Henrik og skrev musik til prinsens digte. De besøgte efterfølgende kongefamilien i flere omgange, for at præsentere musikken. Mødet med prins Henrik resulterede også i en CD-udgivelse og kontakt til Bent Fabricius-Bjerre.

Emir Bosnjak er tilknyttet Det Rytmiske Musikkonservatorie i Aarhus, som Claude Chichon tidlgiere har gået på. Han er født i Paris og har spillet klassik klaver, siden han var otte år.

De har begge havde været forelsket i Paris, og har den samme musikalske baggrund og tilgang til den frie improvisatoriske franske varieté-genre.

Deres første job som duo var i en vinkælder i Fredericia, som hyrede dem til at levere musikken til vinsmagning. Det blev langt fra sidste gang.

Claude Chichon og Emir Bosnjak har udviklet deres sammenspil og højnet kvaliteten af deres optræden. Uanset om de spiller som duo, eller har et orkester med, hører de ofte publikum sige: ”Det er lige som at være i Paris.”

Derfor hedder aftnerne på Teaterkatten ”Lyden af Paris”.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen