Kendt fra Nephew: Kh Marie elsker natten

Hun spiller nu dansende elektronisk popmusik og giver koncert 27. november.

Artiklens øverste billede

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Marie Koldkjær Højlund debuterede som soloartist under navnet Kh Marie med singlen “ind i mørket”, forløberen for hendes debutalbum “intet er nok”, der udkom i september sidste år på Escho.

Sangene på albummet er et sanseligt studie af kærlighed igennem lyden af dansende elektronisk popmusik. Musikken er skrevet i samarbejde med Klaus Q Hedegaard Nielsen og teksterne i samarbejde med Morten Søndergaard.

Lørdag 27. november kl. 21 gæster Kh Marie sammen med sit band VoxHall på Vester Allé i Aarhus.

Kærlighedserklæring

Førstesinglen “ind i mørket” sætter lyd på en euforisk kærlighedserklæring til natten, dens dansende lethed og alle dens skjulte farer. Sangen er soundtracket til køreturen alene på de små landeveje langs heden og gåturen gennem byen sent om natten i slowmotion.

»Det er første gang, jeg udgiver noget selv, hvor jeg synger på dansk. Det er som om, jeg har genfundet det danske sprog i tiden i Nephew. Det er jo tit dét, der er allertættest på, som kan virke allermest sårbart og ærligt, og derfor er det først nu, jeg er nået til et sted, hvor jeg tør at stå ved afgrunden og blive der,« fortæller Kh Marie i en pressemeddelelse.

Marie er tidligere kendt fra Marybell Katastrophy og Tiger Tunes. Hun har som en del af Nephew skabt albummet “Ring-i-Ring” og spillet på en udsolgt arena-tour med mere end 100.000 besøgende og på de store festivalscener, blandt andre Orange Scene på Roskilde Festival.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen