Gratis musik i Aarhus: Popup-koncerter på Lille Torv i sommer

I 19 uger er der gratis musik fredag eftermiddag på torvet midt i byen, hvor man hver uge kan høre et nyt navn.

Artiklens øverste billede
Ved åbningen af musikåret 26. marts var der også en række popup-koncerter rundt omkring i byen. Nu bliver der livemusik på Lille Torv hver fredag hen over sommeren. Foto: Martin Dam Kristensen
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Music City Aarhus 2022 skød i sidste uge gang i byens musikår med en dag fuld af musik i midtbyen. Og byen se frem til et væld af musikoplevelser resten af året.

En af de dem er gratis popup-koncerter hver fredag fra 29. april til 2. september, og man kan se frem til at opleve original musik fra forskellige danske artister i tidsrummet 16.00 - 17.30.

Der bliver både lokale indslag og kunstnere fra hele landet.

Man kan for eksempel i juni høre aarhusianske og soulede Carmie, der har R&B-inspireret sang og moderne, elektroniske indslag. I august optræder Lotus Noir, der er en aarhusiansk-Guineansk sangskrivers. Hun har dybe rødder i hiphop, soul og R&B.

Som nogle af de første i april spiller Chasing Lullabies, der også var med ved åbningen af musikåret. Den akustiske pop og soul-duo består af Lærke Sofie Bjerg og Joachim Rahbek Iversen.

Samarbejde på tværs

Koncerterne, der finder sted på en lille scene på Lille Torv, er skabt af den aarhusianske bookingvirksomhed Uncover, der har modtaget støtte til projektet af Kirsten og Gunnar Fonden.

»Kirsten og Gunnars ønske med deres fond er, at den skal være med til at gøre Aarhus smukkere, og den vision vil vi forsøge at bidrage til ved at sprede smil og glæde med livemusik i byrummet hver fredag eftermiddag,« udtaler sanger, sangskriver og iværksætter Kris Herman, der står i spidsen for Uncover.

Uncover.dk booker originale bands og artister til alt fra morgenkoncerter til sommerfester i firmaer.

»Min drøm har været at skabe et projekt, der gør det nemmere for lokale og kulturelt engagerede virksomheder at investere i og gøre brug af byens kulturliv i virksomheden,« fortæller Kris Herman.

Sommerens 19 koncerter er blevet til i samarbejde med 19 virksomheder, hvis støtte giver dem en privat firmakoncert med en af projektets artister.

»Vi har valgt at være en del af Uncover’s koncertrække på Lille Torv under Music City Aarhus 2022, fordi vi tror på, at koblingen mellem musik og erhvervsliv har en stor betydning for både Aarhus og vores medarbejdere,« siger Jens-Jacob Aarup, som er direktør ved virksomheden Inspari A/S.

Jesper Mardahl fra Aarhus Music City 2022 supplerer:

»Et af målene med Music City Aarhus 2022 er at styrke samarbejder på tværs af erhvervs- og kulturliv. Det er Uncover Music’s projekt et godt eksempel på.«

Man kan blandt andre opleve aarhusianske musikere som soulede Carmie, dansk-guineanske Lotus Noir og den akustiske duo Chasing Lullabies på Lille Torv i Sommer. Foto: Martin Dam Kristensen

Det kan man høre

Koncerterne er fra 29. april - 2. september.

De medvirkende er:

April-maj: Cala, Daniel Lama, Chasing Lullabies, Gunnva, Bastian da Cruz

Juni: Rusika, Wraae, Carmie, Echo Me

Juli: Vingard, Mørk, Kryd, Spraglgevær, Sophia HP

August: Flat Bop, Lotus Noir, Marc Facchini. Tsunnami

2.september: Martin og Sofie

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen