Stemningsmættet slowcore

Amerikanske Low vender fredag aften 6. maj tilbage til VoxHall i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Low blev dannet i Duluth, Minnesota i 1993. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Amerikanske Low kreerer smuk, minimalistisk og stærkt stemningsmættet slowcore. Fredag aften 6. maj kl. 19 vender de tilbage til VoxHall i Aarhus.

Low blev dannet i Duluth, Minnesota i 1993 og udgøres den dag i dag af Alan Sparhawk (guitar og vokal) og Mimi Parker (trommer og vokal) samt Steve Garrington (bas), hvoraf Sparhawk og Parker har været med hele vejen, og Garrington kom med i 2008. Bandets debutalbum, “I Could Live In Hope”, udkom i 1994, men det var de følgende plader, “Long Division” (1995) og “The Curtain Hits The Cast” (1996), der for alvor fik musikanmelderne på dupperne – flittig turné-virksomhed sikrede sideløbende en mere og mere omfattende fanbase.

Gruppen udgav yderligere tre plader i perioden 1999-2002, inden det lykkedes at score en pladekontrakt med det indflydelsesrige indie-label Sub Pop, som således var medafsender på bandets syvende album, “The Great Destroyer” (2005) – et album, der viste gruppen fra en ny og mere rocket side. Siden er udkommet yderligere fem album (alle på Sub Pop), og sidste år kom bandets 13. album, “Hey What” på gaden.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen