Singvogel fejrer jubilæum

Bandet Singvogels 20 år bliver fejret med koncert på Radar.

Artiklens øverste billede
Singvogel anno 2021 udgøres af fra venstre Andreas Hansn på vokal og guitar, Lotte Maxild på klarinetter, Jørgen Holm på trommer og andet slagtøj og Rikke Alminde på monosynthesizer. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

I 20 tumultariske år har Singvogel nu sigtet efter rockmusikkens dyder med knasende rock’n’roll af fuzz, elektroklarinet, monosynth, drivende rytmer og intense soniske udflugter.

Lørdag 30. april klokken 21 spiller gruppen jubilæumskoncert på Radar, Aarhus, og lover to sæt med pause imellem, som man gjorde i oldtiden med numre fra hele kataloget og et show af kontrolleret kaos og energi fra endestationerne.

I anledning af jubilæet er der en ny single ude, Chefs Fjæs, som er en omgang fuzzet glaminspireret rock’n’roll med en tekst om den altid lykkelige og heldige chef, der så alligevel en dag ser sin verden styrte i grus, da hans omgivelser går amok.

Overrumplende live

Singvogel anno 2021 udgøres af Andreas Hansn på vokal og guitar, Lotte Maxild på klarinetter - begge med fortid i det ligeledes særegne orkester Vildensky, der med to albums og overrumplende koncerter gjorde især Aarhus usikker i 90’erne - Jørgen Holm på trommer og andet slagtøj og Rikke Alminde på monosynthesizer.

På livescenen har de ligeledes excelleret i varierende formater. Under flere festuger i Aarhus skabte bandet på Aarhus Havn deres Lille Virgil-inspirerede svar på en interimististisk Mad Max-konstruktion af affaldstræ kaldet Rumstativ, hvor de kuraterede et program af progressive bands. På udstillingsstedet Spanien 19C byggede de FeberZonen til en koncertrække sammen med kunstnerne og musikerne Kim Grønborg og Thomas Wernberg.

Singvogel har lavet teatermusik, været backingband for resterne af new wave-gruppen Slængs, lavet musik til oplæsninger af forfatter Erwin Neutzsky-Wulff og har i 15 år også været en del af den faste udstilling på Bornholms Kunstmuseum med musik på to videoværker.

I 2021 gjorde bandet partnerskab under Lyd + Litteratur-festivalen med forfatteren Hanne Viemose.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen