Svensk stjernebasunist besøger Aarhus

Den svenske basunist Christian Lindberg er solist med Prinsens Musikkorps i Rådhushallen i Aarhus torsdag 28. april.

Artiklens øverste billede
Prinsens Musikkorps kan opleves sammen med basunisten Christian Lindberg 28. april. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Det er en af messingmusikkens helt store ikoner, der står foran med Flyvevåbnets orkester, Prinsens Musikkorps i Rådhushallen i Århus 28. april kl. 19.30.

Den svenske basunist Christian Lindberg er nemlig en vaskeægte verdensstjerne. Han har haft en imponerende karriere med flere end 70 pladeindspilninger og har uropført flere end 300 nye stykker for basun.

Og publikum skal glæde sig til at opleve ham på tæt hold, fortæller musikkorpsets basunist Andreas Ferrold Clemmensen i en pressemeddelelse:

»Christian Lindberg er den klassiske musiks svar på en rockstjerne. Fuld af ustyrlig energi og farverigt udtryk. Man skal glæde sig til at opleve hans kompromisløse tilstedeværelse i øjeblikket - hvis man synes, at klassisk musik kan være lidt gråt og kedeligt en sjælden gang imellem, så bliver det i hvert fald ikke til denne koncert,« siger han.

En tur i operaen

Koncerten inviterer blandt andet publikum en tur i operaen med nummeret ‘A Night at the Opera’ specielt arrangeret til Prinsens Musikkorps og Christian Lindberg som solist.

Der bliver også plads til en hyldest til tre af de mest berømte basunister i historien med stykket ‘A Tribute to Tommy Dorsey, Glenn Miller and Jack Teagarden’.

Christian Lindberg er blevet udnævnt til det 20. århundredes messingspiller sammen med messing-legender som Louis Armstrong og Miles Davis. I september 2015 blev han også kåret som den mest betydningsfulde messingblæser i historien af verdens største radiostation for klassisk musik, Classic FM.

Der er fri entré til koncerten.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen