Ny komedieserie om 1980'erne på Aarhus Amtssygehus

Skuespillerne Mia Lyhne, Thomas Hwan og Kristian Halken samt komiker Lasse Madsen er på rollelisten til ny komedieserie på Xee, der tager seerne tilbage til 1980'erne i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Ny komedie-serie, der får premiere til næste år, foregår på det gamle amtssygehus i Aarhus tilbage i 1980'erne. Arkivfoto.

Det bliver med skulderpuder, crepet hår, walkmans og nostalgiske noder, når Xee til næste år har premiere på komedieserien ”Den bedste tid”, der tager sit udgangspunkt i 1980’ernes Aarhus.

Det skriver Xee i en pressemeddelelse.

Serien er udviklet efter idé af instagrammer og komiker Lasse Madsen, som har fået hjælp af erfarne kræfter i form af hovedforfatter Søren Felbo, der også har skrevet den prisvindende Xee-serie ”Sunday”. Udover at være idémand bag serien, indtager Lasse Madsen også hovedrollen, som den unge turnuslæge Kim, i serien.

Instagrammer og komiker Lasse Madsen springer ud som skuespiller for første gang i serien "Den bedste tid". Pressefoto: Xee

»De fleste danskere kender mig nok bedst fra Instagram eller stand-up scenen, men nu springer jeg altså ud som skuespiller. Det er et helt nyt og fremmed område for mig, men heldigvis er det i komediegenren, hvor jeg føler mig rigtig godt hjemme. Og så er jeg omgivet af et hav af dygtige og erfarne skuespillere, som jeg kan søge hjælp og gode råd hos,« fortæller Lasse Madsen i pressemeddelelse.

På Aarhus Amtssygehus, hvor det meste af serien foregår, er der stor modstand mod afdelingslederen Birgittes, der spilles af Mia Lyhne, nye alkoholpolitik til morgenkonferencerne, og mens overlægerne, bl.a. den mandschauvinistiske Peter (Kristian Halken), får højtbelagt smørrebrød til frokost, må turnuslægerne, herunder Kim, nøjes med leverpostejmadder. Og Lasse Madsen glæder sig til at tage seerne med tilbage til et årti, han selv holder meget af.

»Selvom jeg selv er født i 1994, har jeg altid været meget glad for 80’erne, så derfor skulle serien selvfølgelig udspille sig her. Hvem kan for eksempel ikke lide 80’er musik? Jeg håber, seerne glæder sig lige så meget som mig til at rejse tilbage i tiden til skulderpuder, Kim Schumacher hår og alt det andet, der hørte den tid til,« siger Lasse Madsen.

”Den bedste tid” har premiere på Xee i starten af 2022 og er en sitcom med syv afsnit af ca. 20 min.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen