Her er den nye chef for Filmby Aarhus

49-årige Steen Risom blev fredag 10. december præsenteret som ny chef for Filmby Aarhus.

Artiklens øverste billede
Steen Risom bliver ny chef for Filmby Aarhus. Pressefoto: Aarhus Kommune.

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Siden marts, hvor Ronnie Fridthjof forlod Filmby Aarhus, har 49-årige Steen Risom været konstitueret chef. Men nu kan han godt øve sig på at droppe ordet konstitueret. For et enigt ansættelsesudvalg har peget på Steen Risom til at lede filmbyen, der er en kreativ erhvervspark og en medieorganisation med flere end 100 virksomheder inden for film, spil og medier.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

»Med Steen Risom får vi en visionær, samarbejdsorienteret, driftssikker og synlig chef til Filmby Aarhus. Steen Risom har bevist, at han kan realisere visionerne for filmbyen gennem samarbejde med aktører i branchen. Vi er sikre på, at han fra dag ét kan forsætte den positive udvikling og skabe resultater,« siger Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice, i pressemeddelelsen.

Steen Risom kender filmbyen særdeles godt. Siden 2001 har han været ansat i Filmby Aarhus i forskellige stillinger. Han har derfor også allerede en strategi for, hvordan han vil bestride chefposten.

»Det første, jeg vil gøre som chef, er at sikre en styrket fælles retning i alt, vi laver. Filmby Aarhus er stærkt positioneret, men det er afgørende for den fremtidige udvikling, at vi er omgivet af aktører inden for kultur, erhverv, klyngeudvikling, viden, uddannelse og talentudvikling, der vil løfte sammen med os. Nøglen for mig er derfor samarbejde, samskabelse og netværk,« siger Steen Risom i pressemeddelelsen.

Steen Risom har blandt andet været projektleder for udbygningen af filmbyen med etape 3, som nu er fuldt udlejet til aktører inden for filmbranchen. Han har ligeledes været projektleder for det store digitale kunstprojekt ”The Garden in the Machine”, som til næste år kommer op på filmbyens facade.

Steen Risom bor i Aarhus med Dordi Ougaard, der er fysioterapeut. Han er opvokset i Aalborg og uddannet cand. mag i musik og film- og tv-kundskab. Han har i mange år været aktiv i kulturlivet i sin fritid blandt andet som koncertarrangør og underviser i argentinsk tango.

jwh

Læs også

Del artiklen