Bo småt - bo bæredygtigt på 14 kvadratmeter

Anders Boisen har bygget sit hjem på bare 14 kvadrtmeter i bæredygtige materialer - nu har han skrevet en bog om det. Mød ham i Domen.

Artiklens øverste billede
Anders Boisen sidder her i sit køkken, sin entré og sin stue - der alt sammen er i et og samme rum. Han har bygget sig et lillebitte hjem på hjul. Foto: Tahmasbi
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Aarhusianske Anders Boisen fik i 2016 en idé om at bygge sig et lillebitte og funktionelt bæredygtigt hjem. I 2019 gik han i gang, og samme år flyttede han ind på sine spritnye og bæredygtige 14 kvadratmeter.

Han placerede dem på hjul i Brabrand, så adressen nemt kunne ændres.

Jobbet med borgerinddragelse og en titel som innovationskonsulent i Aarhus Kommune sagde han op året efter. Siden har han levet af sin livsstil, og det er der kommet en bod ud af.

I den fortæller Anders Boisen om at bo småt og leve godt. Han skriver om, hvordan det er at bo, når strømmen kommer fra solen, vandet fra skyerne, og hvor toilettet bruger savsmuld i stedet for vand.

Alt i hans tiny house er bygget af bæredygtige materialer, som det var vanskeligt at skaffe, så opgaven var ikke nem. Men resultatet blevet godt, og Anders Boisen føler sig mere fri på sine 14 kvadratmeter end han gjorde, da han boede i lejlighed og kolonihave på meget mere plads.

Holder foredrag

Nu er sofaen også gæsteseng og opbevaring af blandt andet solbatterierne. Hans reoler er kasser, der kan bruges som trappetrin op til hemsen, hvor han sover. Hver en kvadratcentimeter er udnyttet optimalt.

Vinduespartier i alle vognens fire sider giver masser af lys og luft og en god udsigt fra hjemmet eneste bord.

Anders Boisen fortæller om sit liv og sin nye bog ved en bogreception 29. april klokken 16.30 i Domen, Inge Lehmnanns Gade 22 på Aarhus Ø.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen