Ny teaterforestilling ved teatrenes genåbning:  ’Hold samfundet lukket!’

Samfundets tilbagevenden til normaltilstand glæder ikke alle

Artiklens øverste billede

Forfatteren og performancekunstneren Madame Nielsen skal selv stå på scenen i maj og juni på Aarhus Teater og Sort/Hvid. Men for hende er normaltilstanden det absolut farligste, vi kan vende tilbage til. Og det er budskabet i hendes nye forestilling, Verdensfrelserinden:

»Pandemien har vist os, hvad vi i fællesskab er i stand til ofre for at redde hinanden. Vi kan lukke butikkerne, holde flyvemaskinerne på jorden, omlægge produktionen, reducere vores forbrug til det absolut nødvendige. Det er det, der skal til for at frelse planeten fra klimakatastrofen. Og alle ved det. Derfor skal vi forlænge undtagelsestilstanden på ubestemt tid og gøre, hvad der må gøres,« siger Madame Nielsen i en pressemeddelelse i anledning af forestillingen.

Kan godt se paradokset

Madame Nielsen kan selvfølgelig godt se det paradokset: Hun går selv på scenen under genåbningen for at plædere for en forlængelse af undtagelsestilstanden på ubestemt tid. Det er imidlertid nødvendigt at have en platform for at få et budskab ud. Og budskabet er enkelt: Omlæg samfundet og vores hidtidige livsform, stands overforbruget, sæt alle kræfter og kroppe ind på at frelse planeten.

’Verdensfrelserinden’ har verdenspremiere på Aarhus Teater 20. maj, og kommer derefter til både Sort/Hvid i København (den 15.-19. juni) og Teater Momentum i Odense (7.-9. september). Forestillingen er en samproduktion mellem Sort/Hvid, Teater Momentum og The Nielsen Movement.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen