Ny teaterforestilling ved teatrenes genåbning:  ’Hold samfundet lukket!’

Samfundets tilbagevenden til normaltilstand glæder ikke alle

Artiklens øverste billede

Forfatteren og performancekunstneren Madame Nielsen skal selv stå på scenen i maj og juni på Aarhus Teater og Sort/Hvid. Men for hende er normaltilstanden det absolut farligste, vi kan vende tilbage til. Og det er budskabet i hendes nye forestilling, Verdensfrelserinden:

»Pandemien har vist os, hvad vi i fællesskab er i stand til ofre for at redde hinanden. Vi kan lukke butikkerne, holde flyvemaskinerne på jorden, omlægge produktionen, reducere vores forbrug til det absolut nødvendige. Det er det, der skal til for at frelse planeten fra klimakatastrofen. Og alle ved det. Derfor skal vi forlænge undtagelsestilstanden på ubestemt tid og gøre, hvad der må gøres,« siger Madame Nielsen i en pressemeddelelse i anledning af forestillingen.

Kan godt se paradokset

Madame Nielsen kan selvfølgelig godt se det paradokset: Hun går selv på scenen under genåbningen for at plædere for en forlængelse af undtagelsestilstanden på ubestemt tid. Det er imidlertid nødvendigt at have en platform for at få et budskab ud. Og budskabet er enkelt: Omlæg samfundet og vores hidtidige livsform, stands overforbruget, sæt alle kræfter og kroppe ind på at frelse planeten.

’Verdensfrelserinden’ har verdenspremiere på Aarhus Teater 20. maj, og kommer derefter til både Sort/Hvid i København (den 15.-19. juni) og Teater Momentum i Odense (7.-9. september). Forestillingen er en samproduktion mellem Sort/Hvid, Teater Momentum og The Nielsen Movement.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.