Oplev seks nye skuespiltalenter i ’100 Sange’

Med 100 Sange har Aarhus Teater danmarkspremiere på et anmelderrost stykke om øjeblikkets tilfældighed og terrorens ofre.

Artiklens øverste billede

Klokken 8.52, en togperron, mennesker på vej til og fra. Fire minutter efter blæser konduktøren i sin fløjte – i banegårdscaféen taber servitricen Sally en kop, der går i tusind stykker mod gulvet, og i samme øjeblik ser hun gennem caféens vindue toget eksplodere. Radioen spiller pop – Bette Davis Eyes.

’100 Sange’ er et rekviem skrevet af tyske Roland Schimmelpfennig, der er den mest spillede moderne dramatiker i sit hjemland og en af Europas førende. Hans anmelderroste stykke er et korværk af stemmer, der folder livet ud – både det levede og det ulevede – for de skæbner, der skulle med toget eller tog afsked på perronen.

Det hele udspiller sig i de fire minutter inden braget. Medrivende fortæller personerne om deres drømme, kærlighed og tvivl, om håbefulde møder og en verden af muligheder spejlet i et enkelt øjeblik. Stemmerne fletter sig ind i hinanden og gentager sig selv som i omkvædet til de popsange, der kører.

Nye talenter

Her kommer du helt tæt på de nye talenter, når seks skuespillere fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus præsenterer deres afgangsforestilling. 100 Sange sættes i scene af svenske Viktor Tjerneld, der har instrueret i hele Norden, og Katrine Gjerding, der senest gæstede Aarhus Teater som scenograf på præsentationsforestillingen Hvad vi taler om, når vi taler om kærlighed, skaber rummet til det bevægende epos om terrorens ofre.

De medvirkende er Amalie Drud Abildgaard, Ane Stensgaard Juul, Joachim Bach Rosendal, Ludmilla Faber Striim, Martin Ivan og Ulrik Windfeldt-Schmidt.

Forestillingen spiller på Aarhus Teaters scene Stiklingen til 29. maj. Billetter på aarhusteater.dk

Forestillingen spiller herefter på Hippodromen i København 5.-9. juni.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen