Det mest krævende teater hyldes i Aarhus

Teatergruppe 38 sætter med Enestående Festival fokus på den sværeste disciplin af alle i teaterets verden.

Artiklens øverste billede
En af de mange soloforestillinger spilles af Camilla Bendix, der giver et nyt tilbageblik i danmarkshistorien med ”Marie Grubbe – Den levende”. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

De gør det på alle teatre, selv om det er en meget krævende disciplin, der kun kan udføres, hvis materialet passer til netop den: Soloforestillingen.

Det aarhusianske Teater Gruppe 38 har sammensat en række danske og internationale soloforestillinger.

Det er femte gang, at teateret sætter spot på sologenren med Enestående Festival.

Fra 28. oktober til 6. november kan publikum opleve en lang række forestillinger, der spænder fra Shakespeares klassiske Hamlet til humoristiske En-spand-er-en-spand.

Man kan blandt andet opleve Camilla Bendix i rollen som Marie Grubbe og møde det legendariske britiske teaterkompagni Forced Entertainment til en forestilling om at rejse i tid.

Soloen er sværest

Til hver forestilling under Enestående Festival er der bare ét menneske til at forløse fortællingen. Der er ingen prangende scenografi og ingen udklædte statister. Skuespilleren er alene.

»Men det er i mødet mellem denne ene performer og publikum, at magien opstår. I det intense øjeblik skabes nærvær, engagement og intimitet,« fortæller skuespiller og kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38 Bodil Alling:

»Det er vores idé at præsentere publikum for, hvor vanvittigt stærkt et enkelt drama kan virke, når der ikke er alle mulige virkemidler involveret. Når det blot er det intense drama, vi sidder i et intimt nærvær med,« siger hun.

Bodil Alling tilføjer, at man som publikum til den intense og meget nærværende teaterform bliver fuldt og helt draget ind i det, der udspiller sig på scenen, efter ganske få minutter.

»Det virker enormt stærkt, og jeg har derfor gerne villet vise folk, at det faktisk er noget, der kan være en meget stærkere oplevelse, end når hele udtrækket bliver sat i gang. Det her kan noget fuldstændigt andet,« siger hun.

Det virker enormt stærkt, og jeg har derfor gerne villet vise folk, at det faktisk er noget, der kan være en meget stærkere oplevelse, end når hele udtrækket bliver sat i gang. Det her kan noget fuldstændigt andet

Bodil Alling, Teater Gruppe 38


Enestående Festival får besøg af den italienske klovn, Fabrizio Rosselli, i den akrobatiske og morsomme solo ”En-spand-er-en-spand”. Pressefoto

International scenekunst

Under Enestående Festival er der internationale kunstnere på scenen.

Fra Barcelona kommer verdensklassekompagniet La Petita Malumaluga med historien om ”30 Elefanter under en paraply”.

Den fremragende italienske klovn Fabrizio Rosselli præsenterer den akrobatiske og morsomme solo ”En-spand-er-en-spand”.

I løbet af de 10 dage festivalen varer, bliver det blandt andet også muligt at rejse gennem tiden med det legendariske engelske kompagni Forced Entertainment og forestillingen ”To move in time”.

Camilla Bendix giver et interessant og nyt tilbageblik i danmarkshistorien med ”Marie Grubbe – Den levende”.

Teater V præsenterer deres rørende og smukke historie ”Monsieur Ibrahim og koranens blomster”.

Odin Teatrets Roberta Carreri hylder sin store kærlighed i en smuk skildring af sorgen i forestillingen ”Flowers for Torgeir”.

Endelig fremfører Hans Rønne i ”Det begynder at blive koldt om fødderne”. Det er historien om en mand, der har mistet flere af sine nære venner og nu føler et stigende behov for at forholde sig til døden.

Teatret Gruppe 38’s Bodil Alling præsenterer ”Himmelsengen”, som er en gendigtning og ny version af én af teatrets klassikere.

Fra forestillingen "To move in time". Skuespilleren Tyrone Huggins fremfører en impulsiv, humoristisk og interessant tankestrøm om at ændre på nutid, fortid og fremtid. Pressefoto

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen