Tag gratis i teatret under Danish+ 2022

9. -11. maj kommer teateropkøbere fra hele verden til Aarhus for at opleve dansk teaterkunst under festivalen Danish+ 2022. Tre forestillinger er åbne og gratis for offentligheden.

Artiklens øverste billede
’Walk-man’ er en forestilling med halsbrækkende stunts, rå fysik og kærlig humor, der kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dansk teaterkunst for børn er noget ganske særligt og kendt i udlandet for sin høje kvalitet. Hvert andet år under festivalen Danish+ mødes teateropkøbere fra hele verden i Aarhus for at opleve noget af det bedste og nyeste og for at afgøre, hvilke produktioner, de vil invitere til festivaler på Tasmanien, i Lissabon, Taiwan eller Grønland.

Den 9. -11. maj i år afholdes Danish+ for 8. gang. Festivalen, hvis forestillinger er på engelsk eller non-verbale, henvender sig først og fremmest til de internationale opkøbere, men derfor skal resten af byen ikke snydes. Aarhusianerne inviteres nemlig med til tre af forestillingerne i år – og det er endda gratis.

Vi synes ikke, det giver mening at spille med tomme sæder – og vi vil rigtig gerne have, at resten af byen mærker, at byen er vært for så vigtig en kulturfestival. Derfor åbner vi festivalen op og uddeler de overskydende billetter.

Malene Cathrine Pedersen, festivalens producent

»Vi synes ikke, det giver mening at spille med tomme sæder – og vi vil rigtig gerne have, at resten af byen mærker, at byen er vært for så vigtig en kulturfestival. Derfor åbner vi festivalen op og uddeler de overskydende billetter. Det er selvfølgelig især byens internationale skoler, internationale studerende og medarbejdere, der får glæde af at kunne opleve dansk scenekunst, men det er også helt almindelige aarhusianere, der måske får prøvet noget nyt,«fortæller festivalens producent Malene Cathrine Pedersen i en pressemeddelelse.

Prisvindende forestillinger

Danish+ 2022 præsenterer i alt 13 forestillinger fra forskellige danske teatre, og det er nøje udvalgte, prisvindende forestillinger for børn og unge i alle aldre. Men frem for alt forestillinger, der byder på forskelligartede og uforglemmelige oplevelser:

”Vi præsenterer dansk scenekunst, hvor man kan føle sig udfordret, klog, forundret, sorgfuld, glad i låget – og fremfor alt - føle sig genkendt,” siger Bodil Alling, der er kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38 og initiativtager til Danish+.

De tre forestillinger, der er åbne for offentligheden, er ’Little Miracles of Life’ om en ensom kunstner, der spiller og tegner sin livshistorie på scenen; ’I like it best when you are here’ om kærligheden, der kan tøjle frygten og vreden; og ’Walk-man’ en forestilling med halsbrækkende stunts, rå fysik og kærlig humor, der kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner.

Alle forestillinger vil enten være på engelsk eller non-verbale.

For at reservere gratis billetter til DANISH+, kontakt projektassistent Emilie H. Alstrup på ea@gruppe38.dk .

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen