Tragikomisk rejse fra fortvivlelse til håb

Tag med på rejsen med prisvindende Out of Balanz i ’Før vi forsvinder’. Lars Mikkelsen er fortællerstemmen og Rumpistol leverer det elektroniske soundtrack.

Artiklens øverste billede
'Før vi forsvinder' kan opleves på Teater Katapult 26.-28. april. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Er hele verden ved at smelte ligesom Arktis? Kan man være så ensom, at pizzabuddet er ens bedste ven? Og kan man undgå oversvømmelser, hvis man drikker nok havvand?

I en ny tragikomisk crossover-performance ’Før vi forsvinder’ på Teater Katapult 26.-28. april zoomer det dansk-baserede, prisvindende, internationale scenekunstensemble Out of Balanz ind på vores nutid, hvor vi bliver bombarderet med klimakrise, spændinger mellem supermagter og corona, mens dommedagsuret viser 100 sekunder i midnat.

Frygt for dommedag

Med frygten for dommedag og menneskets selvdestruktive – men også transformative – kraft som omdrejningspunkt, handler ’Før vi forsvinder’ om vores naivitet og vores higen efter kærlighed og overlevelse. Om alle de farer, der lurer og fylder vores nyhedsfeed. Om hvilke valg vi arver, hvilke valg vi træffer, og hvordan de påvirker kommende generationer.

En fængslende og eksplosiv tragikomisk performance om kærlighed og udryddelse, der gennem et tæt vævet scenisk billedsprog, en stram koreografi, tekst og nykomponeret musik, trækker uforudsete og nogle gange ubehagelige forbindelser gennem tid og sted, fortæller teatret i en pressemeddelelse.

Forestillingens karakteristiske voice-over-stemme leveres af Lars Mikkelsen, og det elektronisk soundtrack er af danske Rumpistol, hvis musik første gang blev spillet af BBC-radioværten John Peel i 2004 og i 2016 brugt ved åbningen af de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro. Out of Balanz kombinerer musikken og fortællerstemmen med den kraftfulde energi fra fysisk teater, nycirkus, skrøbelighed og humor.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen