Planer for Kongelunden er rykket frem

Èt byrådsmedlem vil have aarhusianerne til at bestemme fremrykning af Vision Kongelunden.

Artiklens øverste billede
Foto: Google Maps

Borgerinddragelse!

Det var fællesnævneren for næsten alle partier, da et enigt byråd onsdag stemte for at fremrykke planerne for Kongelunden.

"Det handler om Aarhus mange år ud i fremtiden. Vi skal have alle aktører med. For De Radikale er det vigtigt, at vi arbejder med endnu mere borgerinddragelse. Mange har allerede involveret sig, det er rigtig glædeligt," sagde kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

Købmand Herman Sallings Fond og Lind Invest har hver doneret 250 mio. kr. til Vision Kongelunden. Aarhus Byråd har tidligere afsat 200 mio. kr. til projekt fordelt på årene 2024-2033.

Nu er 7,1 mio. kr., afsat til at gennemføre et forprojekt, ved at slippe op, og derfor besluttede byrådet onsdag at fremrykke 46,3 mio. kr., der skulle være brugt i 2024-2033, til 2021-2023.

Dorthe Borgkvist (UFP) støttede som den eneste i byrådet ikke fremrykningen, som hun gerne ville lade være op til aarhusianerne. Teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) opfordrede byrådet til at være ydmyg, glad og stolt:

"Der er to fonde, der hver har puttet 250 mio. kr. i projektet, og vi kommer med 200 mio. kr. Det har fuld opbakning. Jeg er glad for, at vi står nogenlunde samlet om projektet."

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) kaldte Vision Kongelunden en 100-årshændelse og forklarede, at et nyt stadion formentlig står klar i 2025-2026, mens resten af Kongelunden tager længere tid at udvikle.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen