Aarhusianerne bør stramme ballerne

Der er udsigt til fremadstræbende fest i byen, men når naturen kalder, bør man holde igen.

Artiklens øverste billede
Morten Nystrup, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser.

Optur

Aarhus åbner (op)

”Der er ingen nu om stunder, der ikke siger ”åbne op” i stedet for bare ”åbne” eller ”lukke op”, konstaterede Dronning Margrethe sprogligt bedrøvet forleden i DR-programmet ”Klog på sprog”. Det var dog næppe titlen på åbningsfesten ”Aarhus åbner op”, Majestæten havde i tankerne.

Bortset fra den uelegante titel for begivenhederne i Musikhusparken i juni, er der forlods ikke meget negativt at sige om arrangementet. Der er Annika Aakjær, Fyr og Flamme, fodbold og fadøl, Druk, pil-selv-rejer og virketrang på plakaten, når Futurelive, Musikhuset Aarhus og Train inviterer til folkefest. Fra arrangørerne lyder det, at man tilpasser begivenheden efter gældende restriktioner. Lad os håbe, at normaliteten springer ud i fuldt flor. Vi trænger til noget at glæde os til, og byen trænger til mod og nytænkning.

Vi ses i Musikhusparken.

Nedtur

Naturen kalder

Jeg har både her – og i andre sammenhænge – berørt det uhensigtsmæssige i, at løbere eller andre, der bevæger sig frit i naturen, anvender skove som toilet for andet end blot en tissetår. Det er velbeskrevet, hvordan nedlukningen har tvunget eller inspireret flere til at bruge naturen, men det behøver for min skyld ikke være som toilet. Riis Skov er f.eks. invaderet af coronagang, kaffe ”to-go” og efter alt at dømme flere løse maver. Nogle er endda så forberedte på egen tarmreaktion, at de medbringer toiletpapir.

Resultatet er ubehageligt for alle, der ikke ser sig for, har små børn, hunde eller andre uregerlige væsner med sig. Aarhus Kommune tager meget på sine skuldre, ja endda mindfullness er tilsyneladende en kommunal opgave. Så må ringmuskeltræning for løbe- og gangivrige vel også være en sag for kommunen, eller er det nok blot at kræve en anstændig opførsel og sømmelig omgang med egen afføring?

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen