Her skal du bruge mundbind fra på mandag

Folketingets Epidemiudvalg besluttede torsdag aften, at der skal være krav om mundbind udvalgte steder fra mandag 29. november.

Artiklens øverste billede
Magnus Heunicke, Sundhedsminister. Sundhedsministeriet holdt pressemøde i Eigtveds Pakhus om COVID-19-situationen onsdag den 24. november 2021. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Hvis du vil ud at handle eller skal en tur med tog eller bus, kan du godt finde mundbindet frem igen.

Fra mandag 29. november er der nemlig krav om mundbind i den kollektive trafik og detailbutikker.

Det besluttede et flertal i Folketingets Epidemiudvalg torsdag aften.

»Det er dér, hvor du er sammen med mange mennesker, som du ikke normalt er sammen med, og hvor du ikke kan gå et andet sted hen,« siger sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R) til TV 2 News om den kollektive trafik.

Han er formand for Epidemiudvalget, hvor der sidder 21 politikere.

I første omgang er det dog kun kunderne i detailhandlen, som skal have mundbind på, mens det endnu er uvist, hvilke regler der kommer til at gælde for de ansatte.

Den beslutning forventes at blive taget i næste uge.

Desuden vedtog udvalget, at personale og besøgende i sundhedsvæsenet også skal bære mundbind fra på mandag.

Foreløbig er plejesektoren undtaget for krav om mundbind, da de fleste beboere har modtaget deres tredje stik. Det spørgsmål skal der dog også tages stilling til i næste uge.

Ud over de nye krav om mundbind har Epidemiudvalget vedtaget at en pcr-test fremover giver et gyldigt coronapas i 72 timer, mens en kviktest giver coronapas i 48 timer.


ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen