DM-finalen i stand-up kommer til Aarhus for første gang

Rytmisk Sal i Musikhuset danner ramme for finaleaftenen 25. november.

Artiklens øverste billede

»Konkurrencen er et unikt udstillingsvindue for nye komikere, og selv hvis man ikke vinder, kan det føre til mange ting – eksempelvis at blive vært ved DM,« siger den 27-årige stand-up-komiker Jakob Thrane med et grin.

Siden 1992 har komikere landet over konkurreret med hinanden om den fornemme titel som Danmarks største stand-up-talent. I år afvikles konkurrencens finale i Musikhuset i Aarhus d. 25. november foran 460 publikummer. Semifinalen afholdes på Comedy Zoo i København; begge arrangementer har Jakob Thrane ved roret som vært.

Selvom kravene for at kvalificere sig til finalen er enkle, er det langt fra alle, der kan blive en del af truppen af finalister. Du skal have fødderne solidt placeret på en scene og fyre skarpe jokes af, der kan få både dommere og publikum til at grine. Og så skal du være sjovere end de mange andre deltagere, da der kun er fem pladser i finalen.

Udover seere og publikum skal deltagerne imponere et dommerpanel bestående af erfarne stand-uppere: Torben Chris, Thomas Hartmann, Torben Sangild og Anders Fjelsted.

Blandt tidligere vindere kan nævnes Simon Væver, Melvin Kakooza, Elias Ehlers, Jonatan Spang og Lars Hjortshøj. Bliver man en del af denne kreds som vinder af DM i stand-up 2021, kan man se frem til en bookingaftale med Funny Business Inc. (FBI), gæsteoptræden ved DM i stand-up 2022, optræden ved Smukfest 2022 og flere optrædener på Comedy Zoo i København.

Billetter til semifinalen og finalen kan købes fra september.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen