Fremtidens bilværksted med byens bedste takeaway åbner i Åbyhøj

Åbyhøj har fået et fuldstændigt opdateret elbilværksteder med en grøn profil og takeaway fra prisbelønnede Mundret lige om hjørnet. Jesper Kaa fra Plus Elbiler sørger på den måde for den lokale service - også i fremtiden.

Artiklens øverste billede
Det traditionelle Automester-værksted på Carit Etlars Vej er blevet udvidet med en ny nabo - et elbilværksted i grøn stil. Facaden er beklædt med træ og Teslaerne fylder parkeringspladsen. Foto: Automester
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Salget af elbiler i Danmark er ifølge tal fra FDM og bilstatistik.dk steget eksplosivt i år og særligt de seneste måneder, hvor hver fjerde bilkøber har valgt en elbil.

Hvis udviklingen i Danmark følger foregangslandet Norge, betyder det, at mange af de traditionelle autoværksteder vil lukke, fordi der er langt færre reparationer på el-biler. De har ikke motor, gearkasse eller bremser på samme måde som i benzin- og dieselbiler.

»Jeg tror, at vi vil se værkstederne forsvinde ud af baggårdene. I Norge er omkring halvdelen af værkstederne forsvundet, fordi elbiler ikke kræver ret mange reparationer. Derfor har jeg bygget et helt nyt værksted, som på alle måder er indrettet til at servicere elbiler,« siger Jesper Kaa fra Automester Plus Elbiler.

Han vil fortsat drive sit traditionelle Automester-værksted, der er nabo til det nye el-værksted.

»Det er lækkert at ligge lokalt og kunne møde kunderne der, hvor de er, når de står med deres små og store reparationer i stedet for at man skal ud af byen og så får at vide, at man skal bestille en tid på nettet. Vi vil tage os tid til at møde kunderne, sådan som vi altid har gjort,« fortsætter Jesper Kaa.

Lokalhistorisk arkiv har fundet dette foto, som muligvis stammer fra 1950'erne. Silkeborgvej var brostensbelagt og benzinstationen Esso havde indtaget hjørnet. Arkivfoto

Det samme hjørne anno 2021. Benzintankene er for længst væk, og Mundret er rykket ind i butikslokalet med sin takeaway. Det åbner tirsdag 2. november. Foto: Tahmasbi


Åbent hus på værkstedet

Der er åbent hus 5. november på hjørnet af Silkeborgvej og Carit Etlars Vej, hvor man kan se fremtidens autoværksted, der er noget mere stilrent end det traditionelle. Her bliver bilerne ikke gasset op, og den højt spillende radio er afløst af dybt koncentreret arbejde, når der bruges stærk og farlig strøm. Der er ingen olieplettede klude eller en duft af olie og benzin.

Det nye el-værksted er til gengæld beklædt med træ og omgivet af plantekasser. De får snart selskab af en af de efterspurgte ladestandere, så man kan tanke sin elbil.

»Det er en service både til vores kunder men også andre, der står og mangler strøm til turen. Manglen på ladestandere bremser for salget af elbiler, og det skal vi forsøge at lave om på,« mener Jesper Kaa.

Han har sammen med en medarbejder, Thomas Mostrup, gennemgået en uddannelse i at arbejde med elbiler. Det kræver stor viden om strøm og nye systemer.

Mekanikeren ser det som en stor fordel at skille det traditionelle værksted fra elbilernes, fordi de er så forskellige.

»Der er cirka 10 gange så meget strøm i elbilernes batterisystem, så nogle af opgaverne kan være meget farlige og rent faktisk dødelige. Så vi har et ekstremt fokus på sikkerhed og har indrettet det nye værksted optimalt i forhold til det, elbiler kræver,« forklarer Jesper Kaa.

Jeg tror, at vi vil se værkstederne forsvinde ud af baggårdene. I Norge er omkring halvdelen af værkstederne forsvundet, fordi elbiler ikke kræver ret mange reparationer. Derfor har jeg bygget et helt nyt værksted, som på alle måder er indrettet til at servicere elbiler.

Jesper Kaa, Automester Plus Elbiler

Nu også med takeaway

Ejeren af de to autoværksteder har et skarpt fokus på kundernes behov.

Han har lejet et tilhørende butikslokale på Silkeborgvej til takeaway og cateringfirmaet, Mundret, så matriklens service strækker sig ikke bare til kundernes garager men helt ind i køkkenerne.

Mundret sælger delikatesser i skiver og smagsoplevelser i mundrette størrelser. Det drives af brødrene Lennart og Lars Nielsen, der var holdleder på det danske cateringlandshold, som vandt OL-guld ved IKA Culinary Olympics i Stuttgart sidste år.

De to brødre åbner deres nye takeaway-sted tirsdag 2. november klokken 15.

De stille elbiler rykker ind på det nye autoværksted på hjørnet af Carit Etlars Vej og Silkeborgvej i et spritnyt værksted, der er bygget og indrettet til arbejdet med strøm. Foto: Automester

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen