FitnessX åbner i Kolt-Hasselager i handlekraftige lokaler

FitnessX åbner ny afdeling i en corona-tid: Sikker træning skal sikre, at nytårsforsættet holdes.

Artiklens øverste billede
Ulla Tollestrup står i spidsen for Fitness X's nyeste afdeling i Kolt-Hasselager. Foto: Kim Skovrup Andersen
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

I en tid hvor nytårsforsætterne står i kø, plejer fitnesscentrene at være godt fyldt op i januar måned.

Og i den tidligere Netto-butik på torvet i Kolt-Hasselager bliver der nu også mulighed for at komme ud af sin kage-form og af med julefedtet, for på halvanden måned er der skudt et fitness-center op.

Der er tale om FitnessX, som er Danmarks nyeste og hastigt voksende fitnesskæde. På halvandet år er der åbnet 22 centre.

»Centeret her i Kolt-Hasselager bliver det femte i Aarhus Kommune. Og til marts åbner vi det sjette i den tidligere Frisko-bygning i Aarhus C. Og vi har en ambition om at åbne 100 centre på sigt,« forklarer regionschef Mette Schouby, der i lighed med kædens markedsdirektør har en fortid i Fitness World, som med 171 centre er landets største spiller på markedet.

Den daglige leder af FitnessX’s afdeling i Kolt-Hasselager med titlen manager bliver den lokale Ulla Kollestrup:

»Jeg bor få minutters gang her fra, så det var super oplagt for mig at tage jobbet. Det var for interessant til, at jeg kunne sige nej,« fortæller Ulla Kollestrup, der også har en fortid i Fitness World. Her var hun i seks år som holdinstruktør og personlig træner.

Nu skal hun være leder for 15 deltidsansatte.


En tredje person med en baggrund fra Fitness World er FitnessX’s markedsdirektør Rikke Kannegaard, som også bor i Kolt-Hasselager.

Her fik en fra fitnesskæde-ledelsen mere eller mindre tilfældigt øje på den tomme bygning på Kolt Østervej, da vedkommende handlede i SuperBrugsen sammen med markedsdirektøren, fortæller Mette Schouby.

»Vi har forelsket os i området og forventer, at centeret her bliver et omdrejningspunkt og mødested for de lokale mennesker,« siger regionschefen.

Indtil videre har interessen været så stor, at FitnessX holdt åbent hus i december, hvor 300 nysgerrige kiggede indenfor i den 700 kvadratmeter store bygning.

Da Lokalavisen Aarhus kigger forbi, mangler der stadig nogle maskiner og andet udstyr, men det skulle være på plads til åbningsdagen. Foto: Kim Skovrup Andersen

Og hvordan bliver det så at åbne i en corona-tid?

»Jeg tror på, at folk møder op, for de higer efter at træne. Det betyder også meget for folks mentale sundhed at kunne træne. Vi følger alle retningslinjer og tilbyder en så sikker træning som overhovedet muligt,« siger Ulla Kollestrup.

Mette Schouby supplerer:

»Vi er ikke bekymrede, og vi har åbnet alle vores centre i corona-perioden gennem halvandet år, så vi har en plan b klar, hvis der kommer endnu en nedlukning. Men jeg håber og tror ikke, at alle fitnesscentre bliver lukket helt ned igen, fordi de betyder så meget for folkesundheden.«

FitnessX kører med et unikt koncept, der hedder ’træn 2- betal for 1’, og her er der mulighed for at motivere hinanden og få en træningsven.

»Det er noget, der kan være med til at trække folk ud af sofaen, når man har en aftale med en anden, så der holdes fast i de gode vaner,« siger Ulla Kollestrup.

Torvet i Kolt-Hasselager får nyt liv i form af fitnesscenteret mandag 10. januar fra klokken 9. Her markeres åbningen med kaffe, kage samt gaver til de fremmødte, oplyser Ulla Kollestrup.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.