Guide: Seks steder, du kan få hveder i Aarhus

Varme hveder er en tradition aftenen før store bededag, og bare duften af de nybagte hvedeknopper med kardemomme er nærmest uimodståelig. Vi har samlet seks gode steder, du kan få lækre hvedeknopper.

Artiklens øverste billede
Det er en ældgammel, dansk tradition, at vi spiser varme hveder dagen før Store Bededag, og mange af byens bagerier bager hveder i stor stil. Foto: Jumbo Bakery
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.


Det er en ældgammel, dansk tradition, at vi spiser varme hveder dagen før Store Bededag – og det er bestemt en hyggelig og god én af slagsen. Faktisk behøver du ikke en gang at vente helt til på torsdag. Mange bagerier har allerede hveder på hylderne nu.


Jumbo har bagt surdejshveder med friskkværnet kardemomme og citronskal. Nyd dem med deres hjemmepiskede saltsmør. Foto: Jumbo Bakery

Jumbo

Jumbo har som altid fuldstændig styr på bagværket. Fra denne uge har de lækre surdejshveder med friskkværnet kardemomme og citronskal på hylderne. Nyd dem med deres hjemmepiskede saltsmør - det er nærmest en uimodståelig kombination.

Und Butter bager klassiske hveder fyldt med hjemmelavet kærnemælk og massevis af kardemomme. Foto: Und Butter


Und Butter

Frederiksbjerg-bageriet bager klassiske hveder på hjemmelavet kærnemælk og massevis af kardemomme. Det giver en perfekt blanding af syre, sødme og masser af sprødhed. Nyd den lune hvede med bageriets egen ’Und Butter’-smør.

Hvederne er på hylderne fra onsdag morgen.

De bløde hvede fra Berta er bagt på smør, kardemomme og kærlighed. Foto: Berta


Berta ved Siden A

Det nye madværksted på Frederiksbjerg er også klar med lækre koldhævede surdejshveder bagt på mælk og smør. De er bløde og svampede, og er at finde på hylderne på fra onsdag til og med lørdag.


De klassiske hveder fra David Breadhead er bagt på masser af smør og kardemomme. Foto: David Breadhead

David Breadhead

Der er ikke så meget pjat med hvederne fra David Breadhead. De helt klassiske hveder er bagt på masser af smør og kardemomme. Du kan få lov at sætte tænderne i dem fra torsdag kl. 11.30.


De koldhævede surdejs-hvedeknopper fra La Cabra er fyldt med friskkværnet kardemomme. Foto: La Cabra

La Cabra Bakery

De koldhævede hvedeknopper fra La Cabra er bagt på surdej og friskkværnet kardemomme. De er den perfekte blanding af bløde, luftige og lidt søde. Hvederne er på hylderne fra torsdag.


De klassiske hveder fra Emmerys er bagt med smør fra Thise Mejeri. Foto: Pressefoto/Emmerys

Emmerys

Du finder de klassiske hveder bagt med smør fra Thise hos Emmerys. De kan varmt anbefales med et godt lag smør på. Hvederne er allerede på hylderne fra denne uge.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen